Σκληρή επίθεση εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα και των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή το power pass.

Σε δήλωση της επισημαίνει τους έξι λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών «έχουν εγκλωβιστεί στα ίδια τους τα ψέματα» και αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν ισχύουν στο ελάχιστο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

«Τους υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι διαμήνυαν πως θα καλύψουν σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών. Το ποσοστό επιδότησης αφορά το «95% των νοικοκυριών» δήλωνε ο κ. Σταϊκούρας. Σήμερα απλώς επιβεβαιώνουν ότι από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, στα οποία υπόσχονταν επιδότηση, τελικά 1,7 εκατ. ή το 40% δεν έλαβαν τίποτα ανέφερε χαρακτηριστικά η Εφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

Για το ποιος καλλιέργησε την εντύπωση ότι θα δοθεί επιδότηση της τάξης των 600 ευρώ, ας ρωτήσουν καλύτερα τον προϊστάμενό τους κ. Μητσοτάκη. Και ας μην ζητάνε τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τους πολίτες που αγανακτούν νιώθοντας εξαπατημένοι. Και για να βοηθήσουμε τη μνήμη του κ. Σταϊκούρα, επισυνάπτουμε τα σχετικά.

Το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να ζητάει τα εύσημα γιατί επιμένει να τροφοδοτεί τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας με χρήματα των πολιτών -γιατί από ‘κει προέρχονται τα κονδύλια των επιδοτήσεων- ενώ οι λογαριασμοί δεν μειώνονται.

Οι πολίτες έχουν πληρώσει στο πρώτο πεντάμηνο του 2022 3,8 δισ. περισσότερα σε φόρους από πέρυσι, κυρίως λόγω της ακρίβειας. Ακριβώς διότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην χτυπά την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να στηρίζει τα καρτέλ που συνεχίζουν και τώρα που μιλάμε να κερδοσκοπούν.»

Η πρώην υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη ακόμα στον ισχυρισμό του υπουργείου Οικονομικών, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτό που πραγματικά βιώνει η κοινωνία, τόνισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα «δεν θα επιχειρηματολογήσουμε. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών.»

Επεσήμανε ακόμα ότι όσο για το σιωπητήριο που νομίζει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλλει, επειδή όπως ανερυθρίαστα λέει «οι πολίτες θα δουν από αύριο τα χρήματα στον λογαριασμό τους», ας μην είναι και τόσο βέβαιη. Οι απόπειρες εξαγοράς και εξευμενισμού της κοινωνικής οργής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το γνωρίζει πια και η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης.»