Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα τον Νοέμβριο 2017.

Κι αυτό γιατί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε ως προς το σκέλος της κατά πλειοψηφίας αθώωσης της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, δύο ακόμα εμπλεκόμενων από το Δασαρχείο και άλλων δύο από την Πολεοδομία, να ασκήσει έφεση και να καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η κυρία Δούρου θα δικαστεί για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, των σωματικών βλαβών εξ αμελείας και της πρόκλησης πλημμύρας.

Η άσκηση της έφεσης προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου της κυρίας Δούρου, Θεόδωρου Σχινά ο οποίος τονίζει «η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησης της καθώς είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης, είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά ομηρη εν όψει των εκλογών».

Σε πρώτο βαθμό, οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Αντίθετα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια ,με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.