Συνεχίζει την εκλογική του προετοιμασία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας.

Όπως όλα δείχνουν, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, παρόλο που αρκετοί πλέον πιστεύουν ότι αυτήν τη φορά το εννοεί και ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αλλάζει.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την οργανωτική δουλειά, τις εκδηλώσεις και τις ομιλίες στελεχών του ανά τη χώρα, προεξάρχοντος, όπως είναι φυσικό, του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κέρκυρα, επιστρέφοντας από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια, τα οποία θα ανακοινωθούν, όπως αναμένεται, μέσα στον Ιούλιο.

Βασικό μειονέκτημα του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν τη φάση είναι ότι δεν έχει την πληθώρα των βουλευτών που θα έτρεχαν τη χώρα πολλαπλασιαστικά.

Επίσης, σύντομα ολοκληρώνεται ο προγραμματικός λόγος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή υπό τον πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη.


Το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως όσο περνά ο καιρός, η κυβέρνηση θα πηγαίνει χειρότερα.

Ακόμα, στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν ανακούφιση στα νοικοκυριά, γεγονός που θα στοιχίσει στη ΝΔ.

Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, «ταυτίζονται απόλυτα» στη διαχείριση του ενεργειακού, εμμένοντας απλώς στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ η Χ. Τρικούπη επιμένει να μιλά για πλαφόν στη λιανική.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, όποτε και αν κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης» λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.