Tο βούλευμα που εξέδωσαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση Νοvartis σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδοντας παράλληλα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη.

«Συγγνώμη από αυτούς που πήγαν να με κλείσουν με ψέματα στη φυλακή δεν πρόκειται να ζητήσω ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ.

Αντίθετα, εμμένοντας στην αρχική του άποψη επέκρινε τους Δικαστές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη Δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου «παράλογο» και εμμένει στο ρόλο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επικρίνοντας ταυτόχρονα την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «πανηγυρίζει για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει ότι δύο υπουργοί πάνε στο ειδικό δικαστήριο και μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, πάει πολύ».

«Το βούλευμα είναι απολύτως σεβαστό και νόμιμο, άρα αναγνωρίζεται, όμως δεν παύει να είναι παράλογο από τη μια του άκρη μέχρι την άλλη», είπε συγκεκριμένα. Ο υπουργός έκανε λόγο για μια αίσθηση «κουκουλώματος» και «συναδελφικής αλληλεγγύης» που κάνει ζημιά στην ελληνική δικαιοσύνη: «Η ιδέα ότι οι δικαστές ήθελα να σώσουν τους συναδέλφους τους μου προκαλεί φρίκη». 

H τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη