Στο μπλόκο του Κογκρέσου στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία αναφέρθηκε ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο διεθνής συνέδριο «Economist Impact».

Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνουν οι Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί υπέρ της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει τα F-16, γιατί δεν είναι καλός γείτονας. Το βλέπουμε κάθε ημέρα».

Ο κ. Ραπτάκης επισήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει ακόμα πίσω τoυς ρωσικούς πυραύλους S-300 και η σχέση της με την Ελλάδα δεν είναι καλή. Όπως τόνισε η μάχη των Ελληνοαμερικανών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών είναι να μπλοκάρουν το τουρκικό αίτημα για τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη.

«Ο κ. Μπάιντεν δεν μπορούσε να πει από την αρχή όχι», δήλωσε σχετικά ο γερουσιαστής. «Το Rhodes Island ψηφίζει όχι. Το μήνυμα είναι δυνατό. Ο κ. Μενέντεζ είναι εναντίον. Το θέμα είναι την ημέρα που θα γίνει η ψηφοφορία πόσους ψήφους θα συγκεντρώσει η συγκεκριμένη πρόταση» ανέφερε ο κ. Ραπτάκης.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι στιγμής η αίσθηση που έχει είναι ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Τουρκίας καθώς υπάρχει προβληματισμός για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα.