«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε όλη τη χώρα και ενημερώνουν τους πολίτες για το τι έχει συμβεί τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα αλλά και τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης τονίζοντας τη μείωση των φόρων, τον υπερδιπλασιασμό των επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών: Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Εμείς δεν περιμένουμε να μπούμε στο τελευταίο τέταρτο για να κάνουμε περιοδείες, για να είμαστε δίπλα στον κόσμο το κάνουμε αυτό καθημερινά από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου. Βρισκόμαστε σε όλη την Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ως καθήκον και ούτως ή άλλως αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να έχουμε την αληθινή εικόνα, να γνωρίζει το κόμμα και ο πρόεδρος από τους πολίτες τα προβλήματα αλλά και να μπορεί να πει στον κόσμο την αλήθεια τι έχει συμβεί αυτά τα τρία χρόνια και τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα, ποιο είναι το πρόγραμμα και οι προτεραιότητες της ΝΔ.

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική: Την προηγούμενη εβδομάδα έγραψα ένα άρθρο για αυτό το θέμα δηλαδή για όλα τα μέτρα, όλα τα νομοσχέδια, όλες τις παρεμβάσεις στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Οι λόγοι που το έκανα ήταν δύο, ο πρώτος είναι ότι λόγω αυτού του κυκεώνα εξελίξεων, των αλλεπάλληλων κρίσεων τα τελευταία τρία χρόνια όπως είναι αναμενόμενο και ανθρώπινο όταν όλοι ασχολούμαστε με τον κορονοϊό, με κάτι το οποίο μπαίνει στη ζωή μας και απειλεί τη ίδια μας τη ζωή ή με έναν πόλεμο που είναι πρωτοφανής η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι λογικό άλλα πράγματα πολύ σημαντικά για τη ζωή μας να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί θεωρώ ότι για μένα είναι το κυριότερο πεδίο στο οποίο το κόμμα μας πρέπει να προτάξει ενόψει των εκλογών. Γιατί έχουν γίνει πράγματα που δεν έγιναν για δεκαετίες για τους νέους γονείς, για τους νέους ανθρώπους, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο σε επίπεδο επιδομάτων που για εμένα αυτό είναι και ο τομέας της καθημερινότητας που πρέπει να στηριχτούν πολύ και τα επιδόματα για άτομα με αναπηρία, για παιδιά που έχουν περισσότερο ανάγκη, για τη λειτουργία των δόμων είναι πάρα πολλά.

Από το πρώτο ένσημο για τους νέους που είναι μια κοινωνική πολιτική για τους νέους μέχρι τα μέτρα για τους νέους γονείς. Είναι πάρα πολλά τα μέτρα για τους νέους γονείς, δεν είναι μόνο τα 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται, η αλλαγή στον τρόπο δήλωσης των παιδιών, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι τομές που έπρεπε να έχουν γίνει δεκαετίες στη χώρα και δεν έχουν γίνει και ξέρετε γιατί; Γιατί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ένας πολιτικός χώρος η Αριστερά ή η Κεντροαριστερά ευρύτερα μονοπωλούσε σε αυτό το χώρο. Και μονοπωλούσε γιατί κι εμείς το αφήσαμε να γίνεται ενώ στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ κάτι ουσιαστικό. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης αυτής και πρέπει να είναι και η βάση που θα χτίσουμε στην επομένη τετραετία. Δεν είναι μόνο αυτά που θεωρούμε ως στενά μέτρα κοινωνικής πολιτικής η μείωση των φόρων, το γεγονός ότι με τις επενδύσεις που έχουν υπερπολλαπλασιαστεί με βάση τα επίσημα στατιστικά, ή η αύξηση των συστάσεων εταιρειών έναντι των λύσεων εταιρειών, όλα αυτα είναι βαθιά κοινωνικά μέτρα γιατί έχουμε φτάσει να έχουμε την χαμηλότερη ανεργία της τελευταίας δωδεκαετίας άρα ο κόσμος βρίσκει καλές δουλειές. Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με όλα αυτά δημιουργεί καλύτερες συνθήκες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, όπως κι όλα αυτά που περιέγραψα δεν συνθέτουν μια ιδεατή κατάσταση, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός το λέει. Υπάρχουν πεδία ευθύνης που δεν είχε γίνει ποτέ τίποτα για τουλάχιστον δέκα μπορεί και παραπάνω χρόνια.

Χθες δημοσιεύτηκαν από την ευρωπαϊκή επιτροπή τα επίσημα στατιστικά μείωσης της ανεργίας σε ηλικίες μέχρι 64 ετών και εκεί ήμασταν πρωταθλητές στην μείωση της ανεργίας. Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο στοιχείο, υπερβολικά αισιόδοξο αν σκεφτείτε ότι ανταγωνιζόμαστε και πολύ ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Ένα άλλο στοιχείο το οποίο όμως δεν το παραβλέπουμε και είναι κάτι το οποίο παραμένει δυσάρεστο, μειωμένο πολύ επί ΝΔ αλλά ακόμα θέλει δουλειά, είναι η ανεργία των νέων ανθρώπων. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός ήταν, είναι και παραμένει, συνεχίζει να βελτιώνεται αλλά πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο όχι μόνο περισσότερες αλλά καλά αμειβόμενες δουλειές. Επίσης κάτι το οποίο σίγουρα έχει γίνει αλλά πρέπει να επικοινωνήσει και να συνεχιστεί σε αυτή την κατεύθυνση, είναι να καταλάβουμε τον ρόλο του ΟΑΕΔ, και μάλιστα και η μετονομασία αλλά κι ο τρόπος που κινείται είναι πολύ σωστός.

Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι πρέπει να επιδοτείται η εργασία και να βρίσκουν καινούργιες δουλειές αλλά και οι εργοδότες να αντιλαμβάνονται όλα αυτα τα προγράμματα κι όλη αυτή τη φιλοσοφία. Και να τους τα λέμε αλλά και οι ίδιοι να τα αναγνωρίζουν ούτως ώστε ο κόσμος να βρει δουλειά. Γιατί δεν είναι μόνο το οικονομικό που είναι το πιο σημαντικό για την επιβίωση όλων μας, ειδικά μια γενιά, όλοι μας που μάθαμε να ζούμε με πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες, είναι και οι προοπτικές, οι ορίζοντες που ανοίγονται, κάτι που σε άλλες χώρες είναι κεκτημένο πολλά χρόνια πριν και τώρα σε εμάς αρχίζει και καλλιεργείται αυτή η φιλοσοφία. Προφανώς είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, προφανώς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα γιατι δεν μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών μέσα σε 3 χρόνια εν μέσω πολλών κρίσεων όμως τα ίδια τα στατιστικά δεδομένα του εξωτερικού και τα δικά μας αποδεικνύουν ότι για πρώτη φορά έχουμε αλματώδη μείωση σε αυτούς τους δείκτες. Θέλει πάρα πολλά ακόμα.

Ερωτηθείς με τι όρους πρέπει να κινηθεί ο πολιτικός λόγος έτσι ώστε και να πείσει αλλά και να μείνει μακριά από το λαϊκισμό: Η πιο δύσκολη αλλά και η πιο σημαντική άσκηση που έχουμε να κάνουμε κι εμείς αλλά κι όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις οι οποίες δεν ανήκουν στα άκρα και στις δυνάμεις του λαϊκισμού είναι να λέμε την αλήθεια. Είναι να αποδεικνύουμε ακόμα και τα αυτονόητα αλλά και να αποδεικνύουμε ότι αυτό που γίνεται αυτό πραγματικά γίνεται. Και η μοίρα μας είναι και το αποδεχόμαστε, τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια να κάνουμε συνεχώς αυτό το πράγμα, να αποδεικνύουμε εν προκειμένω στην Ελλάδα, έναντι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι η αλήθεια. Αντί να συζητάμε για τα προβλήματα και τις λύσεις τους, ξεκινάμε πάντοτε απαντώντας σε ψέμα. Όμως για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας όχι εμείς ως κόμμα αλλά ευρύτερα οι πολιτικές δυνάμεις, εάν θέλουμε να παραμείνουμε κοντά στον κόσμο πρέπει να εκπροσωπούμαστε από ανθρώπους οι οποίοι έχουν αναφορά στην κοινωνία, έχουν επαγγελματική διαδρομή. Βλέπει ο κόσμος σε αυτούς μια πτυχή τουλάχιστον του εαυτού του.

Για να μην χάσουμε λοιπόν την επαφή με τον κόσμο ναι σίγουρα πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς ποια είναι πραγματικότητα, έχουμε καθηκον να το κάνουμε αυτό απέναντι στους λαϊκιστές πολύ περισσότερο αλλά κι εμείς πρέπει να φροντίζουμε συνεχώς να μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει ανθρώπους που σε αυτούς βλέπει τον εαυτό του.

Ακούστε τη συνέντευξή του