Οικονομία, ακρίβεια και καθημερινότητα των πολιτών βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ατζέντα θα καταφέρουν να ανατρέψουν τους δημοσκοπικούς δείκτες.

Όπως λένε μάλιστα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα καθώς τα προβλήματα της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, και στην ενέργεια είναι αντικειμενικά και με δεδομένο ότι η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται όλο και πιο επώδυνη - οι πλειστηριασμοί υποστηρίζουν καθημερινά πολλαπλασιάζονται- οι προτάσεις τους για όλα τα θέματα αποκτούν πλέον άλλο ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στεγαστική πολιτική σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Κουμουνδούρου.

Δεδομένης της “έξαρσης” που σημειώνεται στους πλειστηριασμούς κατοικίας και της εκτίναξης των ενοικίων, ο Αλέξης Τσίπρας και τα αρμόδια στελέχη του κόμματος του θα παρουσιάσουν την συνολική πρόταση για το πρόβλημα της στέγασης. Και, μάλιστα, για το σύνολο των πολιτών και όχι μόνο για τα νέα ζευγάρια, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 40% των ανεπαρκών αποδοχών δαπανώνται για στεγαστικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ορίζει κατάργηση του Πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας που προβλέπει υπαγωγή σε εξωδικαστική και δικαστική διαδικασία με δεσμευτικότητα για τις τράπεζες.

Επίσης, πρόγραμμα επιδότησης δόσεων για τα ρυθμισμένα δάνεια από το ταμείο αναδιαρθρώσεων εντός αναπτυξιακής τράπεζας.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, η πρόταση είναι κοστολογημένη “και θα την εφαρμόσουμε αμέσως μόλις φύγει από την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ και αναλάβει προοδευτική κυβέρνηση”.