Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, ανέλαβε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, με τη συνεργασία του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Τάσου Γαϊτάνη, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Νίκου Ρωμανού, και του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Βασίλη Φεύγα.

Την Τετάρτη έφτασε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις χιλιάδων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας -από κορυφαίους υπουργούς μέχρι μέλη κομματικών οργανώσεων- ένα αναλυτικό σημείωμα σχετικά με τις 68 φοροελαφρύνσεις που έχουν εφαρμοστεί από τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια. Η ιδέα, η οποία ήταν του κ. Μαρινάκη, υλοποιήθηκε με ομαδική δουλειά και ουσιαστικά αποτελεί την αρχή της προσπάθειας ενημέρωσης για όσα γίνονται, προκειμένου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι «δίπλα σε κάθε πολίτη στην πράξη».

Ανάλογα αναλυτικά σημειώματα, με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, θα αποστέλλονται και θα δημοσιοποιούνται με μια τακτικότητα (κάθε εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο), βοηθώντας τα χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας να έχουν ένα σημαντικό «οπλοστάσιο» επιχειρημάτων όχι μόνο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και σε κάθε χώρο όπου γίνονται συζητήσεις με πολιτικό περιεχόμενο, από τα πάνελ μέχρι τα καφενεία και τους εργασιακούς χώρους. Στην ίδια λογική, από τη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της διαρκούς επιμόρφωσης των στελεχών του κόμματος, έφτασαν ανάλογα σημειώματα σε όλα τα υπουργεία.

Τα συγκεκριμένα όμως ήταν διαφορετικά, καθώς ζητούσαν από τα υπουργεία αναλυτική ενημέρωση για τις νομοθετικές και εκτελεστικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον Ιούλιο του 2019 και τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί, καθώς και την πορεία εξέλιξής τους.

Στο επόμενο στάδιο θα γίνει η σχετική επεξεργασία από τη Νέα Δημοκρατία και θα υπάρξει μια μικρή «βίβλος» κυβερνητικού έργου σε σύγκριση όχι μόνο με το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και με τις κρίσεις που αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι αυτό θα γίνει για να προκύψει μια σαφής εικόνα του κυβερνητικού έργου που έχει πραγματοποιηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η εικόνα αυτή μάλιστα θα περιγράφεται με απλά λόγια, για να μπορεί να επικοινωνηθεί από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι απίθανο, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες, το προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθούν και σχετικά εντατικά «σεμινάρια» προς «γαλάζια» στελέχη, όσο τα μέτωπα οξύνονται περισσότερο και οι εκλογές γίνονται ακόμα περισσότερο ορατές στον ορίζοντα.

Τα παραπάνω αποτελούν μια σαφή εικόνα προετοιμασίας όλου του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας ενόψει μιας περιόδου που θα χαρακτηρίζεται από έντονες πολιτικές διαφωνίες, ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/7