Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
voridis
Πολιτική

Βορίδης: Απολύτως καταδικαστέα και απρεπής η παρέμβαση Ερντογάν - Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να γίνουν εκλογές την άνοιξη του 2023 (Βίντεο)

Το προνόμιο του καθορισμού του χρόνου των εκλογών το έχει ο πρωθυπουργός

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και τοποθετήθηκε επί των σεναρίων περί πρόωρων εκλογών αλλά και επί της ανοιχτής παρέμβασης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτερικά πολιτικά της Ελλάδας.

Ο κ. Βορίδης παρέπεμψε στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι επιθυμία του είναι να γίνουν εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2023, ταυτόχρονα όμως θα καθορίσει τις αποφάσεις του από το κατά πόσο αναπτύσσεται μια έντονη τοξικότητα στον ευρύτερο διάλογο. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι το προνόμιο του καθορισμού του χρόνου των εκλογών το έχει ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν μόνο να κάνουν εκτιμήσεις και συζητήσεις.
Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι πλέον ξεκινά και τυπικά το τελευταίο έτος της κυβερνητικής θητείας και συνεπώς πρέπει να γίνει όλη η εκλογική δουλειά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Καταδικαστέα η παρέμβαση Ερντογάν

Σχετικά με την ανοιχτή παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτερικά πολιτικά της Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι προφανώς και αυτονοήτως είναι απολύτως καταδικαστέα και απρεπής και πως πήρε την απάντηση που έπρεπε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
«Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι και τι προσπαθεί να πετύχει ο κ. Ερντογάν με την έννοια ότι πιστεύει ότι έχει τόσο υψηλή δημοφιλή στην Ελλάδα, οπότε αν πει να καταψηφίσουν τον Μητσοτάκη, οι Έλληνες πολίτες θα συγκινηθούν από την έκκληση του Ερντογάν; Και θα σπεύσουν να τον καταψηφίσουν; Δεν καταλαβαίνω και τη λογική και τη σκοπιμότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο