Σε μία φράση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επέστρεψε από τη Μαδρίτη και είναι ήδη στο γραφείο του στο Στρατόπεδο Παπάγου, και την οποία ανέγραψε στον «τοίχο» του στο facebook και επανέλαβε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, «συμπυκνώνεται» η ελληνική παρουσία κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ της Μαδρίτης.

«Η Ελλάδα έχει σταθερή διεθνή παρουσία και υπολογίζεται από εταίρους και συμμάχους ως αδιαμφισβήτητος πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» σημείωσε ο ΥΕΘΑ.

«Συμμετείχα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ της Μαδρίτης, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχα σημαντικές επαφές με τους ομολόγους μου της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνύ, της Γερμανίας Κριστιάν Λάμπρεχτ, του Ηνωμένου Βασιλείου Μπέννυ Ουάλλας, της Τουρκίας Χαλουσί Ακάρ και της Αλβανίας Νίκο Πελέση. Η Ελλάδα έχει σταθερή διεθνή παρουσία και υπολογίζεται από εταίρους και συμμάχους ως αδιαμφισβήτητος πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» έγραψε ο Ν.Παναγιωτόπουλος.


Τέλος, στον «απόηχο» της Συνόδου του ΝΑΤΟ της Μαδρίτης σήμερα το απόγευμα το ΚΚΕ «απέκλεισε» την είσοδο του Στρατοπέδου Παπάγου για λίγη ώρα συμβολικώς και επέδωσε «ψήφισμα διαμαρτυρίας» με τις διαχρονικές και γνωστές θέσεις του επί του θέματος.