Μετά την παράδοση της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ στον πρόεδρο της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε πως είναι “Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. Θεωρώ μαξιλάρι ασφαλείας τον τουρισμό. Εκτιμώ πως τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεράσουν εκείνα του ‘19".

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας είπε πως "Οι προσδοκίες είναι για ρυθμό ανάπτυξης 3 με 4 % μεσα στην τριετία. 3,2 % για φέτος, αν τελειώσει ο πόλεμος. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Θα υπάρξει μεγάλο μπουμ στις οικονομίες μετά τον πόλεμο".
Μάλιστα τόνισε πως "Το κακό σενάριο είναι ότι συνεχίζει ο πόλεμος και το εμπάργκο στο φυσικό αέριο. Σε αυτό το σενάριο πέφτει ο ρυθμός φέτος, αλλά όχι υφεση".

Εκτιμησε πως "θα αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό οι κεντρικές τράπεζες. Ο πληθωρισμός θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα. Δεν θεωρούμε ότι θα μπουμε στις πληθωριστικές πιέσεις της δεκαετίας του '70”.

Τέλος, ερωτηθής για το αν είναι θωρακισμένη η πορεία της οικονομίας απάντησε “Είμαστε αρκετά εξασφαλισμένοι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος”.