Ο αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center Οθωνας Ηλιόπουλος προκρίνεται όπως δείχνουν όλα για να είναι ο υποψήφιος της ομογένειας σε εκλόγιμη θέση.

Όπως είναι γνωστό βάση του νέου νόμου μέσα στην πρώτη τριάδα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα πρέπει να βρίσκεται ένα στέλεχος της ομογένειας.

Όπως είναι γνωστό ο Οθωνας Ηλιόπουλος είναι μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα και σε όλη την διάρκεια της πανδημίας έπαιζε σημαντικό ρόλο για τις θέσεις και τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Το ιατρικό του έργο και η δράση του στην Αμερική θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά καθώς το επιστημονικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοιατρική έρευνα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School.

Παράλληλα ακούγεται και το όνομα του αναπληρωτή καθηγητή αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI) στο Παρίσι και Υπεύθυνο του Τμήματος Θρόμβωσης και Αιμόστασης του Service d’Hematologie Biologique του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Tenon στο Ανατολικό Παρίσι Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας ήταν ιδιαίτερα ενεργός την εποχή του κορονοιού και από τους πρώτους που τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού .

Οι πληροφορίες λένε ότι από την στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τις εκλογές στην Κουμουνδούρου αλλά και σε όλη την Ελλάδα υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων πολιτευτών.

Υποψήφιος αναμένεται να είναι μεταξύ άλλων και ο δημοσιογράφος πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος –στον Βόρειο τομέα ή στην Ανατολική Αττική ενώ ενδιαφέρον έχει και η υποψηφιότητα του Γιώργου Σταθάκη.

Όπως είχαν γράψει τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο καθηγητής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσε για τον Βόρειο τομέα. Τελικά νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να είναι στον Νότιο τομέα ή στην Α Αθήνας ενώ ενδέχεται να είναι και ένα από τα εκλόγιμα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.