Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη με απλή αναλογική και με υπηρεσιακό πρωθυπουργό, εν μέσω παροξυσμού και παραλογισμού του Τούρκου προέδρου, Ρετζεπ Ταγίπ Εντογάν σε βάρος της χώρας μας, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρώην υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι: «Ο Κυριακός Μητσοτάκης θα μετρήσει τα πάντα πριν πάρει απόφαση για πρόωρες εκλογές».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δημιουργεί κλίμα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, όπως o Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, γι’ αυτό ζητά διορισμό υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών τρεις μήνες πριν από τις φερόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Κατά την κ. Μπακογιάννη, ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα και δεν θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα «για να ξανακυβερνήσει ο κ. Τσακαλώτος με τον κ. Βαρουφάκη».

Τρίτες εκλογές και κυβερνητικές συνεργασίες

Όταν η πρώην υπουργός ρωτήθηκε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφύγει σε 3η εκλογική αναμέτρηση, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις διπλές εκλογές, απάντησε: «Θα αναζητήσει ο πρωθυπουργός τις όποιες δυνατές συνεργασίες για να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση», είπε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών.

ΣΚΑΪ: «Συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ ή και δεξιά σας;»

Ντ. Μπακογιάννη: «Δεξιά μας πολύ δύσκολο»

ΣΚΑΪ: «Αποκλείετε, με άλλα λόγια, τον Βελόπουλο»

Ντ. Μπακογιάννη: «Τα μεγάλα θέματα στα οποία πρέπει να συνεργαστούν τα κόμματα, τα όποια κόμματα συνεργαστούν, ποια είναι; Είναι καταρχήν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό είναι πάρα πολύ ουσιαστικό σήμερα, δεν μπορεί η Ελλάδα να πηγαίνει χωρίς εθνική γραμμή της κυβέρνησης -το ζήσαμε αυτό το καραγκιοζιλίκι Τσίπρα-Καμμένου στο θέμα των Σκοπίων, και είδατε τι πάθαμε. Ένα πράγμα δεν σηκώνει αυτή η χώρα: συνεργασία που να μην έχει απόλυτη συμφωνία στα εθνικά θέματα. Το δεύτερο είναι απόλυτη συνεργασία στην οικονομία, σωστά; Δύσκολο, αλλά εφικτό, όταν έχεις κάνει τις μεγάλες επιλογές της ευρωπαϊκής ένωσης. Και βλέπετε ότι ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι εγώ θα συνεργαστώ με τον Βαρουφάκη. Όταν λοιπόν ο ελληνικός λαός θα έχει από τη μια μεριά την πιθανότητα να ξαναζήσει τα capital controls, το «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» κ.ο.κ. και από την άλλη μεριά θα έχει την πρόταση της ΝΔ, θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

ΣΚΑΪ: Άρα να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός στο ΠΑΣΟΚ;

Ντ. Μπακογιάννη: Βεβαίως, μα σας το είπα.

Για την τουρκική προκλητικότητα, εκτίμησε ότι ο Ερντογάν δεν θα προκαλέσει επεισόδιο σε βάρος της Ελλάδας.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε τέλος τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, για την επίθεση που δέχτηκε, λέγοντας ότι είναι όμορφη κι αδύνατη και κάποιοι την ζηλεύουν και εκτοξεύουν κακίες.