Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, καθώς πλέον τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Η τελευταία συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε διάπλατα το παράθυρο των πρόωρων εκλογών», λένε χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και μάλιστα τονίζουν ότι πρόκειται «για απόπειρα απόδρασης του πρωθυπουργού από τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε εσχάτως η χώρα». Άλλωστε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο» και ζήτησε «να οριστεί από τώρα υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές».

Τα «κλειδιά»

Μετά τις πρόσφατες ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανακατανομή χαρτοφυλακίων, ρόλο «κλειδί» στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αναμένεται να διαδραματίσουν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος (κυβερνητικό πρόγραμμα), Νίκος Μπίστης (Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού) και Χρήστος Σπίρτζης (Τοπική Αυτοδιοίκηση).

Και επίσημα

Σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου, το απόγευμα, συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να τεθεί και επισήμως σε κατάσταση προεκλογικής επιφυλακής.

Από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί δικαιωμένος από τις πολιτικές εξελίξεις, και θα καλέσει τους βουλευτές του κόμματος να βγουν έξω από τα τείχη της Βουλής για να πραγματοποιήσουν περιοδείες και επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα το προσεχές διάστημα.