Την δική της θέση στο ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τις τελευταίες μέρες και αφορά το «body shaming» έδωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή «Tonight» είπε: «Αποδεχόμαστε και σεβόμαστε όπως ακριβώς είναι, να στηρίζουμε τις επιλογές του, να βάλλουμε κατά των διακρίσεων, αυτά είναι σημαντικά μηνύματα που ξεκινάνε και από το σχολείο. Τέτοιες έννοιες όπως ο σεβασμός των άλλων και πως μαθαίνεις να βάζεις όρια στην δική σου συμπεριφορά. Αυτά είναι πολύ σημαντικά διδάγματα που ξεκινούν και από το σχολείο».

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων για τις βάσεις η Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε πως για πρώτη φορά θα γίνουν πριν από το τέλος Αυγούστου. «Οι φετινές βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά πριν το τέλος του Αυγούστου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ η Υπουργός είπε πως «η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από το να υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αυτό για το οποίο αντιδρούν είναι για το γεγονός ότι από ένα πρόσωπο θα διοικεί πλέον ένα συλλογικό όργανο στα ΑΕΙ». Παράλληλα η Υπουργός σημείωσε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το τελευταίο του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Για το ολοήμερο σχολείο είπε πως θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε 5000 τμήματα ενώ δεν θα υπάρξει κανένα κριτήριο (οικονομικό, εισοδηματικό κτλ) για τη συμμετοχή των παιδιών. «Για να μπορέσουν τα ολοήμερα να λειτουργήσουν σωστά θα γίνουν 3000 νέες προσλήψεις. Το πρόγραμμα των ολοήμερων επεκτείνεται και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με τέχνες, εικαστικά και γενικότερα να είναι ένας ποιοτικός χρόνος μέσα στο σχολείο. Τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30».

Όσον αφορά τον σχεδιασμό για τη πανεπιστημιακή αστυνομία αυτός είπε ότι προχωρά κανονικά ενώ ξεκαθάρισε πως «η πανεπιστημιακή αστυνομία στα πανεπιστήμια θα λειτουργεί αποτρεπτικά, δεν θα είναι ένα οριζόντιο μέτρο αλλά σε όσα ιδρύματα καταγράφονται περιστατικά βίας».