Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Εύβοια ξέσπασε και η πρώτη προεκλογική κόντρα ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μάλιστα ότι «στη βόρεια Εύβοια αποκρυσταλλώνεται η αδιαφορία και η κοροϊδία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο πανικός της κυβέρνησης είναι τέτοιος που πριν καλά καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσει για την Βόρεια Εύβοια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί την περιοχή ως ντεκόρ για δηλώσεις.

«Με μία θρασύτατη και προκλητική ανακοίνωση ο Γιάννης Οικονόμου προσβάλλει τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας επειδή τόλμησαν να εκφράσουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης» επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους κατοίκους «ντεκόρ» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι όσο και αν λέει η κυβέρνηση ότι τα έργα προχωρούν οι κάτοικοι την διαψεύδουν, καθώς λένε ότι τίποτα δεν έχει γίνει στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού. «Δεν έκαναν τίποτα, δεν έφτιαξαν τίποτα» είπε κάτοικος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πέρασε ένας χρόνος, μόνο λόγια και ανακοινώσεις» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με κάτοικο να απαντά: «Ένας αιώνας πέρασε» και να χαρακτηρίζει την Εύβοια «ρημαγμένη».

Χαρακτηρίζουν ακόμα δικαιολογημένη την οργή των κατοίκων «γιατί εκτός από μεγάλες υποσχέσεις δεν έχουν δει τίποτα απτό στην καθημερινότητά τους, καμία προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες τους πληγές». Και προσθέτουν :

Δέκα μήνες τώρα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετόν για αντιπλημμυρικά έργα.

Δέκα μήνες τώρα και όσοι έχουν δει το σπίτι τα σπίτια τους να καίγονται, έχουν αποζημιώσεις που δεν φτάνουν ούτε για να μαζέψουν τα μπάζα από τα καμένα τους σπίτια.

Δέκα μήνες τώρα και όσοι είχαν δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής έχουν παραμείνει παντελώς αβοήθητοι, μόνοι τους να ξαναχτίζουν τη ζωή τους μέσα από τις στάχτες.»

Στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δασεργάτες - ρητινοκαλλιεργητές στην περιοχή Μακρολίβαδο κοντά στο Μαντούδι ο δασάρχης της περιοχής Σπύρος Ζιγκήρης τόνισε ότι «υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ξανά φωτιά είτε στο εναπομείναν πράσινο, είτε δίπλα και κοντά στους οικισμούς που αναπτύχθηκε βλάστηση και τώρα έχει ξεραθεί», καθώς δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιπυρική προστασία της περιοχής.