Ένα σύντομο τετ-α-τετ είχαν στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες, ενώ προηγήθηκε και μία τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους.

Σύμφωμα με παριστάμενους, το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία ύστερα από την έντονη περίοδο στις διμερείς σχέσεις λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο κ. Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας, τονίζοντας πως για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι παραβιάσεις. Ωστόσο δεν είναι γνωστό πώς τοποθετήθηκε απαντώντας ο από την πλευρά του ο Χουλουσί Ακάρ.

Αμφίβολο είναι το αν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει επί της ουσίας συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ, με την ευκαιρία της σύναξης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δεδομένης της απόφασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν οι επαφές των ανώτατων στελεχών μεταξύ των δύο χωρών.