Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βγήκε εκτός ελέγχου όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις μετά την ομιλία του και από Έλληνες βουλευτές, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποχωρήσει εκνευρισμένος.

Ο Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει τα ζητήματα για τα χωρικά ύδατα, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και το Κυπριακό ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Ανάμεσα στους Έλληνες βουλευτές που αντέδρασαν ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε πως η κίνηση του Ακάρ έγινε επίτηδες και έκανε λόγο για προβοκατόρικη συμπεριφορά.

«Ήταν μία απρεπής προβοκατόρικη συμπεριφορά του Τούρκου υπουργού Άμυνας. Ο κύριος Χουλουσί Ακάρ μετέτρεψε, ως μη όφειλε, μία πολυμερή συνάντηση ΝΑΤΟϊκών επιτροπών σε ελληνοτουρκική συζήτηση. Αυτό δεν γίνεται. Είμαι πολλά χρόνια μέλος αυτής της συνέλευσης, έχω ακούσει πάρα πολλούς υπουργούς Άμυνας», δήλωσε στο MEGA.

Όπως τόνισε ο βουλευτής, η αρχική τοποθέτηση του Χουλουσί Ακάρ ήταν στα αγγλικά και έπειτα συνέχισε στα τουρκικά.

«Όταν ήρθε η σειρά μου να πάρω τον λόγο, σταμάτησε τη συζήτηση, σηκώθηκε όρθιος, κατέβηκε από το βήμα λέγοντας ότι πολλοί Έλληνες έχουν μιλήσει και πως θα πρέπει να φύγει για τις Βρυξέλλες. Παρότι έπρεπε να φύγει για Βρυξέλλες, έμεινε στο χώρο του ξενοδοχείου που γινόταν η συνάντηση επί 1,5 ώρα. Σταμάτησε με βίαιο τρόπο τη συζήτηση που άνοιξε αυτός. Ο Ακάρ το έκανε επίτηδες, το έκανε με απρέπεια. Φυσικά πήρε τις απαντήσεις που του αρμόζουν», δήλωσε.