Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας κι έθεσε στόχο την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα το 2023.
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα σχόλιά σας για τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα. Για εμάς ήταν σημαντικό να διαχειριστούμε όλες τις ταυτόχρονες κρίσεις και να μην σταματήσουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως την ψηφιοποίηση του κράτους. Καθώς μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο της θητείας μας, συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώνουμε την Ενισχυμένη Εποπτεία. Στόχος η επενδυτική βαθμίδα το 2023» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ ανέφερε: «Εκτιμούμε πολύ τις προσπάθειες που η ελληνική κυβέρνηση κάνει και δώσαμε συγχαρητήρια στον κ. Σταϊκούρα για τα εντυπωσιακά νούμερα που παρουσιάζετε. Ο στόχος της κυβέρνησης να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα και να ακολουθήσει έναν βιώσιμο στόχο εξυπηρέτησης χρέους είναι σημαντικός. Υποστηρίζουμε την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία. Είναι η επιστροφή στη σταδιακή κανονικότητα και ενθαρρύνομε την Ελλάδα να συνεχίζει αυτή τη φιλόδοξη μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Συνάντηση Λίντνερ – Σταϊκούρα: Εύσημα στο οικονομικό επιτελείο

Θετικό σήμα για την Ελλάδα αποτελεί η λήξη του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας εντός της εβδομάδας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα οικονομικά στοιχεία της χώρας είναι ισχυρά, αποδίδοντας τα εύσημα στο οικονομικό επιτελείο και για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Σημειώνοντας δε ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας επιστρέφουν στην ομαλότητα, επεσήμανε παράλληλα πως θα πρέπει να συνεχιστεί η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις.