Την παραπομπή στο «εδώλιο» του Ειδικού Δικαστηρίου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση της επονομαζόμενης σκευωρίας της Novartis εισηγήθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Η εισαγγελέας εισηγείται την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων μεταξύ άλλων για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους, η εισαγγελέας εισηγείται να μη γίνει κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους, Ι. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα φθάσει μόνον το σκέλος για την επονομαζόμενη σκευωρία της Novartis, όχι εκείνο για τις καταγγελίες Μιωνή.

Την απόφαση για τη παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα.