Την ετοιμότητα της χώρας μας για κάθε ενδεχόμενο, σε ότι αφορά στις τουρκικές προκλήσεις, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα-απάντηση στην Άγκυρα και τονίζοντας ότι «Δεν εφησυχάζουμε. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά επεσήμανε ότι «η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί απόλυτα κάθε πρόκληση έναντι της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Παράλληλα ο κ.Οικονόμου τόνισε πως «έχουμε όφελος και συμφέρον να μην παρασυρθούμε σε αυτή την κλιμακούμενη ένταση. Έχουμε φροντίσει να είμαστε πολύ πιο αναβαθμισμένοι».

Εξάλλου όπως επεσήμανε το «δυνατό χαρτί» της Ελλάδας είναι οι σχέσεις με τους συμμάχους και η ενίσχυση της άμυνας, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον όλοι βλέπουν πια τη στάση της Τουρκίας και υπάρχει ομότιμη καταδίκη απέναντι στον αναθεωρητισμό της. 

Τέλος, για τις εκλογές ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για σταθερή ισχυρή διακυβέρνηση, επομένως η ΝΔ αποσκοπεί στην αυτοδυναμία.