Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα είπε την Τετάρτη ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουρνούς, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλισμών της Βουλής, για τον οπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, με αναλυτική αναφορά σε αριθμούς και τύπους, για να αποδείξει, ότι δεν έπρεπε να σταλούν όπλα στην Ουκρανία

Ο κ.  Μπουρνούς αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» στη συνεδρίαση, καθώς προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο  οποίος σχολίασε ότι είναι «ελβετικό τυρί» τα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις διαρροές ευαίσθητων στοιχείων που γίνονται.       

Δήλωση Γαϊτάνη «για την ανεύθυνη στάση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς»

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.    

«Είναι αδιανόητο, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπουρνούς να αποκαλύπτει δημοσίως δεδομένα που αφορούν την Εθνική Άμυνα της χώρας.

Μπροστά σε αυτή την ανεύθυνη στάση, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, αλλά πρέπει να αποδοκιμάσει δημοσίως τον βουλευτή του.

Σε τόσο κρίσιμα θέματα είναι καθήκον όλων να δείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα».

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, για τις απειλές κατά της ζωής του Γιάννη Μπουρνού

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλου, αναφέρθηκε σε απειλές κατά της ζωής του  Γιάννη Μπουρνού και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν επικροτεί ή αποκιμάζει τη «στοχοποίηση» του βουλευτή. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: 

«Την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του.

Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι σαφές:

Επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;

Ας έχει υπόψη του ότι για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη».