«Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο με τα Ελληνοτουρικά,» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Για το μεταναστευτικό και τα pushbacks είπε πως το κόμμα του δεν είναι στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ «ελάτε» αλλά ούτε στη λογική της ΝΔ να χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να αυξάνει το συναίσθημα στον κόσμο.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με τη δήλωση του κ Παναγιωτόπουλου ότι ο στρατός έχει γίνει ελβετικό τυρί: Σε μια σοβαρή χώρα δεν θα χρειαζόταν ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις να δίνουν στοιχεία που πάνε και που βρίσκονται τα όπλα μας ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έλεγε και θα άδειαζε τόσο ενεργά και δημόσια τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει μια λογική ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπροστά στο κομματικό όφελος. Αν ήθελε η κυβέρνηση, και θα μπορούσε να το διασφαλίσει αυτό, να πάει στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς η κυβέρνηση και πολλοί βουλευτές τις αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν τέτοια θέματα ως ένα θέμα το οποίο αφορά απλά μια πολιτική αντιπαράθεση.

Εγώ από αυτά που είπε ο υπουργός στεναχωρήθηκα και στεναχωρήθηκαν όλοι γιατί δεν μπορεί να ανοίγουν τέτοια ζητήματα με τέτοιο δημόσιο τρόπο αλλά όταν μαθαίνεις από τον γερμανό πρωθυπουργό ότι θα πάνε όπλα στην Ουκρανία καταλαβαίνεις ότι είναι μια γενική κατεύθυνση αυτό ότι όλα θα πάνε με έναν τρόπο ο οποίος δεν θα έχει συνεννόηση. Γιατί το βασικό είναι η συνεννόηση, οι πολιτικές δυνάμεις πιστεύω μπορούν να κρατήσουν εις γνώση τους πράγματα γιατί αφορούν την εθνική μας άμυνα, αφορούν το συμφέρον της χώρας. Αν τα κόμματα δεν κατανοήσουν ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και όλα τα ζητήματα που ανοίγουν δημιουργούν πρόβλημα είτε στο στράτευμα είτε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση να γνωρίζετε όλοι ότι αυτή η κατάσταση δεν θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας μας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Αποστολόπουλου για push backs και το ρόλο του Λιμενικού Σώματος: Εμείς δεν είμαστε ούτε στη λογική του «ελάτε, εδώ είναι και λιάζονται» που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους καλούσε με έναν τρόπο να έρθουν όλοι εδώ, ούτε στη λογική αυτή που είναι σήμερα η ΝΔ χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες για να αυξάνει τα ακροδεξιά πολιτικά συναισθήματα στον κόσμο. Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπάρχει ο ΟΗΕ και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Δεν μπορώ να υιοθετήσω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας ευρωβουλευτής οποιουδήποτε κόμματος μιλάει για το Λιμενικό με αυτό τον τρόπο. Μέχρι να αποδειχτεί οτιδήποτε εγώ εμπιστεύομαι το κράτος μου, το Λιμενικό μου, τις Ένοπλες Δυνάμεις μου χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το δεύτερο είναι ότι όπως έχουμε ζητήσει και εμείς έχει γίνει και από τη Frontex γιατί δεν είμαστε μόνοι εκεί υπάρχει και η Frontex δηλαδή υπάρχουν ευρωπαίοι πρέπει να γίνει η οποιαδήποτε έρευνα γιατί θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα αλλά όμως αυτή την κρίσιμη στιγμή κατανοείτε ότι αν ένας ευρωβουλευτής και μάλιστα που πριν λίγο ήταν κυβέρνηση, λεει με τέτοια ευκολία στην Ευρώπη όλα αυτά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Να μη δίνουμε επιχειρήματα για την Ελλάδα και το Λιμενικό μας. Η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό βρήκε ανοιχτό το παράθυρο από εσάς και συνέχισε με αδιαφάνεια, με απευθείας αναθέσεις... Αυτή είναι η στάση μας, είναι μια εθνική στάση και αυτή τη στιγμή λεω προς όλους ότι θα είμαστε σε ένα μεταβατικό δύσκολο στάδιο και πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για τα ζητήματα αυτά που πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι μαζί. Η κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα δεν τα πάει καλά και δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

Ακούστε τη συνέντευξή του