Οι ενέργειες της Τουρκίας αναλύονται καθημερινά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret», με τον Παναγιώτη Τζένο, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός εν αποστρατεία Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία την τελευταία περίοδο είναι κάτι το οποίο δεν το έχω ξαναδεί 43 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πάντα βλέπουμε ακρότητες, πάντα βλέπουμε υπερβολές τέτοια συντονισμένη ενέργεια στο διπλωματικό και στο επιχειρησιακό πεδίο δεν την έχουμε ξαναδεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως είχαν γίνει σχεδιασμοί για τις αντιδράσεις της γείτονος, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

«Η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών, διευρύνει μονομερώς την ατζέντα καθημερινά, έτσι ώστε αν καταλήξουμε σε κάποιες συζητήσεις να υπάρχουν πάρα πολλά», υπογράμμισε.

Ακόμα, σημείωσε πως συνεξετάζονται σενάρια και θα υπάρχει αντίδραση, ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε υπερήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις.

«Τα παρακολουθούμε καθημερινά, συνεξετάζονται πάρα πολλά σενάρια και στο διπλωματικό επίπεδο και στο επιχειρησιακό. Τα σενάρια αυτά είναι σκληρά σενάρια, είναι πιο ήπια σενάρια και σε κάθε σενάριο εκείνο το οποίο δηλώνω απερίφραστα, κάθετα, απόλυτα είναι ότι υπάρχει αντίδραση», δήλωσε.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, είπε πως η στάση της Ελλάδας το 2019 και το 2020 εκτιμήθηκε θετικά από το 94% του ελληνικού λαού.

«Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και κάνει χίλια πράγματα για αυτές. Ενισχύει το προσωπικό, έχει ποιοτικές κρίσεις, υπάρχει αξιοκρατία, ενισχύει τα οπλικά συστήματα και οι Ένοπλες Δυνάμεις το εισπράττουν αυτό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι τυχερές που έχουν τον κ. Παναγιωτόπουλο υπουργό Άμυνας», επισήμανε σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου για «ελβετικό τυρί».

Τέλος, επιτέθηκε σε αυτούς που δεν δείχνουν ευαισθησία, όταν εργαλειοποιούνται οι μετανάστες, ενώ είπε πως η κυβέρνηση τηρεί επακριβώς τους νόμους με απόλυτη αγάπη προς τον άνθρωπο.