Συνεχίζει την ακραία του ρητορική εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού o Tαγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που φαίνεται να έχει προκαλέσει «νευρικό κλονισμό» στη γείτονα. 

Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συνομιλήσει στην Τουρκία.

«Παρά το γεγονός ότι είπε να μην αφήσουμε άλλους να μπουν ανάμεσά μας στη συνάντηση που είχε μαζί μου, έκανε ομιλίες κατά της Τουρκίας σαν να μην με είχε συναντήσει με τις δηλώσεις που έκανε στο Κογκρέσο δύο εβδομάδες αργότερα.

Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε ναι σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας», είπε συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στο επιχείρημα ότι η χώρα μας «χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ», ωστόσο οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να παρέχουν στην Αθήνα στρατιωτική υποστήριξη και αεροπλάνα. Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ, συμπλήρωσε, για ν' αναρωτηθεί: «Εναντίον ποιου;» (σ.σ. ενισχύεται η Ελλάδα).

«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να εγκαταστήσουν βάσεις εναντίον μας, εννέα βάσεις. Δεν θ' αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα» προσέθεσε.

Αν και δεν εξήγησε τι εννοεί, άφησε ωστόσο να διαφανεί ότι θεωρεί πως πρόκειται για απειλή κατά της Τουρκίας.

Επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.