«Η βοήθεια που θα έχουμε φέτος και την οποία την έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση από το εξωτερικό είναι πάρα πολύ μεγάλη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου αναφορικά με την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι η φωτιά προκλήθηκε από ένα πουλί
, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του συνάδελφου του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ίδιος άνθρωπος που έβγαλε αυτή τη θεωρία είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίζει διαφορά άλλα επιχειρήματα σε άλλα ζητήματα και μου κάνει εντύπωση ότι συζητούμε στα σοβαρά μια τέτοια κατάσταση. Δηλαδή και να πέταξε το καημένο το πουλί που προφανώς κάηκε και πέθανε, που έπεσε το πουλί; Σε ένα μέρος που δεν το είχαμε φροντίσει. Γιατί δεν το είχαμε φροντίσει; Γιατί δεν μπορούμε να καταφέρουμε αυτό το κράτος να το συντονίσουμε με ικανοποιητικό τρόπο. Στα τρία αυτά χρόνια κάναμε πολλά πράγματα».

«Ο ίδιος ο Μητσοτάκης πέρυσι μετά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν όπου είπε ''βάλαμε τον πήχη ψηλά και περάσαμε από κάτω'' άρα βγάλαμε τα συμπεράσματα μας κι αυτή τη στιγμή η προετοιμασία του λεγόμενου κρατικού μηχανισμού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό φάνηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ.: Αυτό που είδαμε το Σάββατο στη Βούλα είναι κρατικός μηχανισμός σε εγρήγορση;

«Η αντιμετώπιση ήταν γρήγορη, δεν είναι εκεί όμως το θέμα, το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει και σε αυτό αναφερόμουν, να έχουμε έναν καλύτερο συντονισμό των δήμων. Αλλά δεν είναι αυτό πάλι το πρόβλημα, το πρόβλημα σε τελευταία ανάλυση είναι ότι δεν το έχουμε πάρει στα σοβαρά νομίζω όλοι μας πόσο δύσκολο είναι να μαζέψεις μια φωτιά άμα ξεκινήσει. Κι έχω κουραστεί 30 κάτι χρόνια με τον ΔΕΔΔΗΕ που δεν προσέχει γιατί έπρεπε κανονικα όλα αυτά να είναι αλλιώς οργανωμένα. Περηφανεύονται (ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι η ΔΕΗ ήταν φθηνή στην εποχή τους ναι αλλά εγώ τους λεω ότι δεν έκανε ούτε μια δραχμή επένδυση! Έχουμε ακόμη δίκτυα τα οποία με το παραμικρό βγάζουν φλόγες», διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείς για την φετινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε: «Η βοήθεια που θα έχουμε φέτος και την οποία την έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση από το εξωτερικό είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πρώτη φορά έχουμε τόση βοήθεια, έχουν έρθει πυροσβέστες, έχουν έρθει αεροπλάνα, έχουν γίνει όλες οι συνεννοήσεις που πρέπει να γίνουν άρα στο επίπεδο της προετοιμασίας νομίζω ότι έχουμε κάνει ότι χρειάζεται πρέπει όμως να αποδειχθούμε αποτελεσματικοί στην πράξη».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την κίνηση της Γερμανίας να μειώσει την τιμή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών, ανέφερε: «Το μέτρο αυτό της Γερμανίας το έχω ήδη υποστηρίξει δημοσίως και είναι μια πολύ σωστή καλή ιδέα και πρέπει να γίνει σε παράλληλο δρόμο και ταυτόχρονα με το να μην υπάρχουν λαθρεπιβάτες και μάλιστα οι λαθρεπιβάτες να μην είναι όλοι του ιδίου χρώματος. Εννοώ ότι δυστυχώς έχει καθιερωθεί στα Μέσα Μεταφοράς ότι μπορούνε διότι αλλιώς θα τους πλακώσουν στο ξύλο οι διάφορες αναρχικές και αναρχοαυτόνομες ομάδες ότι έχει καθιερωθεί κάποιοι άνθρωποι που ζούνε μαζί μας να μην πληρώνουν στο μετρό. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν το ίδιο χρώμα με την έννοια ότι δέχονται να μην πληρώνουν, το θεωρούν δικαίωμά τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους αποκλείεται να μην τους έχετε δει να δείχνουν ότι πλήρωσαν 2€ για να συμμετάσχουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη βενζίνη, ο κ. Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε λέγοντας: «Τώρα θα ξανάρθει μια ακόμη έκδοση του Fuel pass πολύ πιο γενναιόδωρη από ότι καταλαβαίνω το οποίο είναι λεφτά κατευθείαν στους ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και αυτό νομίζω ότι είναι ένα σωστό μέτρο και πιστεύω ότι πρέπει να το υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜ.: Θα αυξηθεί και το ποσό;

«Ελπίζω ότι θα αυξηθεί και αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Πριν από ένα μήνα έκανε μια κίνηση η κυβέρνηση και φθήνυνε το πετρέλαιο κίνησης, πήγε στο 1,70 αυτή η στιγμή πήγε στο 1,90-1,95 διότι εδώ έχουμε μια συνεχή πίεση από τις αγορές πετρελαίου. Τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε με αυτό; Ας πούνε οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Πούτιν να σταματήσει την επίθεση εναντίον των ανθρώπων και της Ευρώπης κάτι να γίνει εκεί. Ας πάρουν μια καθαρή θέση σε αυτό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σκουρλέτη όπου για να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη προσωρινά, να πάρει η κυβέρνηση πίσω τη μείωση της φορολόγησης στην ακίνητη περιουσία μέχρι 800 χιλιάδες ευρώ, απάντησε: «Δίνουμε μια μάχη τρία χρόνια τώρα να μειώσουμε το φορολογικό βάρος που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, έχει γίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η περίπτωση που λεει ο κ. Σκουρλέτης την απορρίπτω κατηγορηματικά. Πρέπει οι ανθρωποι που είδαν ξαφνικά τη φορολογία στην περιουσία τους που δεν την έφτιαξαν με κερδοσκοπία, την έφτιαξαν με σκληρή δουλειά να πληρώνουν τόσο πολλά χρήματα. Η ταξική πολιτική που προτείνει ο κ. Σκουρλέτης και πολλοί άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Πρέπει οι ανθρωποι αυτοί που πληρώνουν ψηλό ποσοστό φόρων πρέπει να έχουν μια δίκαιη απαλλαγή σε κάτι».