«Η Κυβέρνηση και η Αστυνομία θα επιτελέσουν το καθήκον και την αποστολή τους για ελεύθερα και ασφαλή Πανεπιστήμια για τους φοιτητές και τους καθηγητές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δημοκρατική ευαισθησία», επεσήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένη.

Ο βουλευτής έκανε λόγο για «εκρηξη αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ και δολοφονική επίθεση σε φοιτητή» καθώς και για «αλλεπάλληλες απόπειρες ορισμένων ακραίων μειοψηφιών να εμποδίσουν τις εργασίες ανέγερσης βιβλιοθήκης στο χώρο του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ, που αναμφίβολα έχουν απασχολήσει τη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου εντός και εκτός Κοινοβουλίου τις τελευταίες ημέρες». 

Υπάρχει σύγχυση σε ορισμένους κύκλους της Αριστεράς

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας στον κ. Αρσένη σημείωσε πως «υπάρχει προφανώς κάποια σύγχυση σε ορισμένους κύκλους της Αριστεράς που επιχειρείτε να εκπροσωπήσετε σήμερα».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «θεωρείται άσκηση δημοκρατικής λειτουργίας να γκρεμίζονται οι τοίχοι βιβλιοθηκών υπό κατασκευή με βαριοπούλες. Καμία Δικτατορία του τρόμου και της βίας, δεν θα επιβληθεί στο έννομο κράτος». Και συμπλήρωσε: «Μία τέτοιου είδους μομφή έναντι της παράταξης που αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη σύγχρονη ιστορία της Πατρίδας μας και που η πολιτική διαδρομή της είναι άρρηκτα ταυτισμένη με τις μεγάλες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία του Έθνους μας, μόνο ως πολιτικά ανιστόρητη μπορεί να εκληφθεί».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο μείζον και επίκαιρο ερώτημα - λόγω των εισαγωγικών εξετάσεων αυτές τις μέρες για τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα- στο οποίο όλοι έχουμε χρέος να απαντήσουμε: «Σε τι είδους Πανεπιστήμιο θέλουμε να φοιτούν οι σημερινές και οι επόμενες γενιές; Σε ένα Πανεπιστήμιο που θα κυριαρχούν καταστάσεις ανομίας και οχλοκρατίας από ορισμένες, συχνά υποκινούμενες, ακραίες μειοψηφίες; Ή σε ένα Πανεπιστήμιο αντάξιο ξένων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων που θα αποτελεί κέντρο μάθησης, καινοτομίας, διακίνησης ιδεών, το οποίο θα εφοδιάζει με γνώσεις και δεξιότητες τους φοιτητές και μελλοντικούς επαγγελματίες να διαπρέψουν στον επαγγελματικό στίβο;».