Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚINAΛ, με ποσοστό 88%.

Ειδικότερα, εντός της καταμέτρησης ο 36χρονος πολιτικός συγκέντρωσε 281 σταυρούς προτίμησης σε σύνολο 319, ενώ καταμετρήθηκαν 36 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Έπειτα από σχετική πρόταση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι ο νέος γραμματέας παίρνοντας την «σκυτάλη» από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος και συνεχίζει την προσπάθειά του για την εκλογή του στην Ανατολική Αττική.

Έπειτα από την γνωστοποίηση του γεγονότος, ο ίδιος δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη της ΚΠΕ για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή που μου έκαναν. Η παράταξη είναι μπροστά σε νέους αγώνες, που θα μας καταστήσουν πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων. Με ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο 36χρονος Ανδρέας Σπυρόπουλος με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ξάνθης και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μετσόβιο στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς.

Εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, και σήμερα διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών με τον τοπογράφο, Γρηγόρη Ράμμο.

Ο πατέρας του Βασίλης Σπυρόπουλος, ήταν ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και διετέλεσε επί Γιώργου Παπανδρέου γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου.

Η φιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και η συνεργασία τους 

Γνωρίστηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην Ξάνθη, όταν ήταν γραμματέας της ΠΑΣΠ. Μάλιστα, το 2007-2008 ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της φοιτητικής Παράταξης.

kpe

Το 2013 ήταν η χρονιά τους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή, με τον νέο γραμματέα να ακολουθεί ως δεύτερος μόλις στα 27 του χρόνια. Άξιο αναφοράς είναι ότι και το 2015 πήρε την δεύτερη θέση,  όταν και μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο της Παράταξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τον τοποθέτησε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2017 για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν και εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς (2.258) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον πρώην γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Το μεσημέρι της Κυριακής και κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνοντάς τον για Γραμματέα του κόμματος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο μετριοπαθή «αυτοδημιούργητο -που γνωρίζω πολλά χρόνια- και έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα». Σε αυτό σίγουρα θα συμφωνήσουν πολλοί.