Την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο νησί του Ιπποκράτη, σήμερα το μεσημέρι. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές διαδικασίες για την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα έχει την μορφή του αντίστοιχου νοσοκομείου της Λευκάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ρόλο - «κλειδί» σε αυτή την εξέλιξη είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα αθόρυβα εργαζόταν για τον σκοπό αυτό, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές του νησιού.

Ο Γιάννης Παππάς, μάλιστα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη περιέγραψε την διαδρομή μέρχι τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη.

👉🏻Ευχαριστώ εκ μέρους όλου του Δωδεκανησιακού λαού, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την έγκριση της πρότασής μου...

Δημοσιεύτηκε από Ιωάννης Παππάς στις Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή αποκάλυψε μιλώντας με τον Γιάννη Παππά: «Κύριε Παππά σας θυμάμαι να πηγαίνεται στον πρωθυπουργό και να του λέτε ότι θέλετε νοσοκομείο στην Κώ για τους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού». Ο κ. Παππάς απάντησε ότι πρόκειται για ένα αίτημα 10ετιών, το οποίο «από τον Ιανουάριο του 2021 πήραμε το ΟΚ από τον πρωθυπουργό ότι θα προχωρήσει το έργο. Ευχαριστώ τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που τρέξαμε μαζί το πρότζεκτ, τον Θανάση Γιάνναρη, οι οποίοι μαζί με τον δήμο της Κώ τρέξαμε το θέμα και σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή στην Κώ να ανακοινωθεί το έργο από τον πρωθυπουργό».

«Το νησί του Ιπποκράτη θα έχει το δικό του νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό το ότι είναι εδώ ο πρωθυπουργός και που θα πάει σε λίγο  στην Ψέριμο, είναι σημειολογικά και έχουν τεράστια σημασία». 

Σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις Κιλιντσάρογλου, ανέφερε πως «είναι τραγικό μετά ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο να έχουν χάσει τη μπάλα κυριολεκτικά, δε μπορούν να αντιδράσουν πλέον. Μην ξεχνάτε τα προβλήματά τους». 

Kλείνοντας, τόνισε ότι «τρέχουμε να δικαιώσουμε τους κατοίκους μας».



Αναλυτικά οι δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κω: Έχετε δει ένα νησί να κουνιέται ολόκληρο, σύσσωμο, να πάλλεται από ενθουσιασμό και χαρά; Αυτό συμβαίνει τώρα στην Κω όπου ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Κω, ένα αίτημα δεκαετιών ολόκληρων. Το κτίριο που υπάρχει είναι του 1935. Είναι ένα αίτημα δεκαετιών που το ζητάει ο λαός της Κω όχι μόνο για τον λαό της Κω και τα γύρω νησιά αλλά και για τα εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται στο νησί που πρέπει να έχουν υπηρεσίες.

Ενάμισι χρόνο σχεδόν, από τον Ιανουάριο του ’21 έχουμε πάρει το ok από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που κάναμε να προχωρήσουμε. Σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή στη Κω μέσα στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία όλων των φορέων του νησιού να ανακοινωθεί από τα χείλη του πρωθυπουργού. Είναι σημαντικό λοιπόν το ότι είναι εδώ ο πρωθυπουργός, είναι σημαντικό ότι θα πάει στην Ψέριμο. Είναι σημαντικά όλα αυτά, είναι σημειολογικά, έχουν τεραστία αξία για όλους μας.

Με αφορμή τις δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου: Είναι τραγικό, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας μας στο Κογκρέσο απέναντι έχουνε χάσει την μπάλα κυριολεκτικά! Δεν μπορούν να αντιδράσουν πλέον, έχουνε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αντιλαμβάνεστε τον πανικό τους και που έχουνε βρεθεί γιατί μην ξεχνάτε τα εσωτερικά τους προβλήματα, μην ξεχνάτε τον πληθωρισμό, μην ξεχνάτε την κρίση, μην ξεχνάτε τη φτώχια και έχει κι εκλογές αλλά εμείς εδώ δυναμικά δίνουμε το παρόν μας.

Ερωτηθείς αν άρχισαν τον προεκλογικό αγώνα: Δεν σταματάμε ποτέ, είμαστε στα νησιά συνέχεια. Ειμαστε κοντά στους πολίτες, τα νησιά μας είναι πολλά, τα αγαπάμε και τρέχουμε να δικαιώσουμε τους κατοίκους που ζουν σε αυτά.Το νοσοκομείο θα γίνει γρήγορα γιατί έχουμε κάνει τα βήματα ήδη που χρειαζόντουσαν και θα γίνει πολύ γρήγορα