«Μέτρα προστασίας από τη διασπορά της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην κοινότητα δεν υφίστανται, συνεπώς δεν υπάρχει καμία λογική να διατηρεί η πολιτεία και οι περιφέρειες στους δήμους θέσεις εργασίας συμβασιούχων, σχετιζόμενες με την προστασία της κοινότητας έναντι του νέου κοροναϊού.

Όμως, ανάγκες για νοσηλεία ασθενών με νόσο COVID – 19 εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως επίσης τα μέτρα προστασίας έναντι της διασποράς του νέου κοροναϊού σε όλες τις δομές Υγείας. Συνεπώς, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των περιφερειών, οι οποίοι απασχολούνται σε δομές Υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ανοικτές δομές και ούτω καθ΄εξής, εξακολουθούν να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους, άρα οι θέσεις εργασίας τους συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται κανονικά». 

Αυτά τονίζει στο parapolitika.gr ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή την «τρικυμία» στην οποία περιήλθαν ΜΜΕ προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα οποία ο Μάκης Βορίδης «έκοψε» τη χρηματοδότηση για όλους τους συμβασιούχους εργαζομένους των δήμων, οι οποίοι απασχολούνται στον περιορισμό και την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού και της λοίμωξης COVID – 19…