Στο δελτίο ειδήσεων του CNN παραχώρησε συνέντευξη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το συνέδριο του Economist.

Ο κ. Δήμας μίλησε στην δημοσιογράφο Eleni Giokos για της πρόσφατες παγκόσμιες εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και το νέο επενδυτικό περιβάλλον που διαθέτει η χώρα μας. Επίσης, έγινε αναφορά στην συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ειδική αναφορά

Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην στάση της Ελλάδας από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία. Επιπλέον, μίλησε για τα έργα στρατηγικής σημασίας που αναβαθμίζουν γεωπολιτικά την Ελλάδα και την καθιερώνουν ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.