«Το υπουργείο είναι έτοιμο για τις πανελλαδικές εξετάσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Ζέττα Μακρή.

Σε ότι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις πανελλαδικές εξετάσεις είπε πως «πρέπει να τηρείται η απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους, ισχύει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια rapid test.

«Έχει καλυφθεί η ύλη»

Σε ότι αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις είπε ότι η ύλη έχει καλυφθεί και οι μαθητές έχουν διδαχτεί τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν.

Επίσης, η κ. Μακρή υποστήριξε ότι το υπουργείο θα έχει τα βιβλία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς στην ώρα τους, ενώ είπε πως δεν έχει γίνει συζήτηση για το εάν θα ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά.

Μπούλινγκ

Με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στα Σεπόλια και τα φαινόμενα μπούλινγκ, η υφυπουργός τόνισε πως το υπουργείο προωθεί κάποιες συγκεκριμένες δράσεις και πρόσθεσε πως χρειάζεται συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις μαθητικές κοινότητες.

«Ομόθυμη καταδίκη»

Σε ότι αφορά τα επεισόδια στο ΑΠΘ είπε ότι υπάρχει ομόθυμη καταδίκη και τόνισε πως η βιβλιοθήκη θα φτιαχτεί και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου και το κοινό ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές είπε πως θα εφαρμόζεται για την συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα των ιδρυμάτων.