Με μία αιχμηρή ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας μία σειρά από ερωτήματα, σχολίασε το πρώτο θέμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η Νέα Δημοκρατία.

«Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Παραπολιτικά” μας θυμίζουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις ίδιες μεθόδους και τους ίδιους πρωταγωνιστές. Από τη στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν βολεύουν το αφήγημα του κ. Τσίπρα, τι κάνει; Προσπαθεί να κατασκευάσει μια δική του πραγματικότητα. Το έκανε προεκλογικά με τις αλήστου μνήμης BridgingEurope και  VoxPop, που όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών, παραπλανούσαν την κοινή γνώμη, το κάνει και σήμερα δημιουργώντας μέσω συνεργατών του κ. Τσίπρα, εταιρεία με έδρα την Κύπρο που διενεργεί φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσεις», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία.

Και θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς την Κουμουνδούρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει: 

-Ο στενός συνεργάτης του οικονομικού γραφείου του κ. Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός Π. Αλληλόμης, συμμετέχει στην εταιρεία RealPolls που κάνει μετρήσεις φιλικές για τον ΣΥΡΙΖΑ; 

-Ο κ. Παππάς πρώην στενός συνεργάτης του οποίου, προωθεί τις εν λόγω μετρήσεις με χορηγούμενες καταχωρίσεις, ποια σχέση έχει με την υπόθεση;

-Πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση του ΣΕΔΕΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να εξετάσει τις μεθόδους της συγκεκριμένης εταιρείας.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες μεθοδεύσεις, είναι να θυμίζει στους πολίτες, το πραγματικό του πρόσωπο».

Σημειώνεται ότι τα Παραπολιτικά αποκαλύπτουν σήμερα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να επιστρατεύει εκ νέου τη μέθοδο της εμφάνισης άγνωστων μέχρι πρότινος δημοσκοπικών φορέων, οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, βοηθώντας την έξωθεν καλή μαρτυρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή τη φορά, για τη φιλοξενία της μέτρησης-παρωδία, που έφερε την υπογραφή της εταιρείας RealPolls, βγήκε μπροστά ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» και συνδαιτυμόνας του παραπεφθέντος στο Ειδικό Δικαστήριο Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Γιάννης Φιλιππάκης, η εφημερίδα του οποίου (πιστή στο αντιμητσοτακικό της μένος) δημοσίευσε μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα πέταγε τη σκούφια της να παρουσιάσει μέχρι και η καλή συνάδελφος Κατερίνα Ακριβοπούλου τον καιρό που βρισκόταν στην ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση φυσικά στη συνέχεια να αναπαρήχθη σε συνέχειες από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Documento», καθώς και από το δίκτυο επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ σε sites και social media. Oμως, πέραν της παραπολιτικής διάστασης του θέματος, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Π» με χαρακτηριστικά ντοκουμέντα και σχεδιαγράμματα, πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό σκάνδαλο, στη βάση της προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώμης και με την εμπλοκή υψηλόβαθμου στελέχους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διατηρεί απευθείας επαφή με τον ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιο Τσίπρα, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το «σύστημα» Νίκου Παππά.
Screen_Shot_2022-05-28_at_10_40_42