Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
episodia
Πολιτική

Υπ. Προστασίας: Η ΕΛΑΣ θα παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ο νόμος - Τα κόμματα είναι υπέρ της ασφάλειας ή των μπαχαλάκηδων;

Με αφορμή τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ και είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές και αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Πέμπτη, ξέσπασε νέα κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους χειρισμούς της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου».