Δύο σημαντικά ναυτικά πνευματικά ιδρύματα, που εδρεύουν αμφότερα στον Πειραιά, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη», επισκέφθηκε διαδοχικά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αρχικώς, ο ΥΦΕΘΑ μετέβη στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, όπου τον υποδέχθηκαν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αναστασία Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη και ο Β’ Αντιπρόεδρος και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Τσούνης ΠΝ. Εκεί, ενημερώθηκε, παρουσία των μελών του Δ.Σ., για την πολυετή, πλούσια, ποιοτική και πολυεπίπεδη δράση του Μουσείου και τη συμβολή του στην ανάδειξη της ναυτικής διαδρομής και των ναυτικών παραδόσεων των Ελλήνων, ενώ επισκέφθηκε τους εκθεσιακούς χώρους και τη ναυτική βιβλιοθήκη του Μουσείου.


Ακολούθως, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη», όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης - Αινιάν ΠΝ και τον ενημέρωσε για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελεί ο Οργανισμός. Το πολυεπίπεδο αυτό έργο του Ιδρύματος υλοποιείται σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με στόχο την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού, ιδιαίτερα των ελληνικών γραμμάτων, καθώς και της ιστορικής και ναυτικής έρευνας και τέχνης.

Ο ΥΦΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, η οποία διαθέτει συλλογές βιβλίων και αρχεία σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, καθώς και στον χώρο της Ναυτικής Συλλογής Nelson, η οποία περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, δεκάδες επιστολές και τεκμήρια που συνδέονται με τον Άγγλο Ναύαρχο Horatio Nelson και είναι η μεγαλύτερη συλλογή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, αφιερωμένη στην προαναφερθείσα μεγάλη ναυτική προσωπικότητα.