«Οι Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ αποτελούν τη γέφυρα που ενώνει τα δημοκρατικά έθνη μας» σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τις συναντήσεις που είχε, στο περιθώριο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου όπως ήταν φυσικό είχαν προσκληθεί και παρίσταντο πλήθος σημαινόντων Ελληνοαμερικανών της ομογένειας.

«Οι Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ αποτελούν τη γέφυρα που ενώνει τα δημοκρατικά έθνη μας. Είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη @kmitsotakis με τους Ελληνοαμερικανούς Βουλευτές και τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις στο Καπιτώλιο» σημείωσε ο ΥΕΘΑ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τέσσερις φωτογραφίες.

panagiotopoulos

Σε αυτές διακρίνουμε, μία με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ και διακεκριμένο μέλος της Ομογένειας Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Τσούνης. Μάλιστα στην ομαδική φωτογραφία που έβγαζαν μέλη της Ομογένειας, έτυχε να περνούν από εκεί ο υπουργός με τον Αμερικανό Πρέσβη και βλέποντάς τους οι Ελληνοαμερικανοί τους φώναξαν για να βγουν μαζί τους, όπερ και εγένετο φυσικά με τους δύο τους να κάθονται μπροστά τους σε ένα απολύτως φυσικό και ανεπιτήδευτο ενσταντανέ!

tsounis

Μία ακόμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μία εξαιρετικά υπολογίσιμη «φωνή» στην Ουάσινγκτον και γενικότερα στην κοινωνία των ΗΠΑ, φάρο του Ελληνισμού πέραν του Ατλαντικού, με τους οποίους έχουν κοινή πνευματική καταγωγή. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο έχει υπό την πνευματική του σκέπη, τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την Καβάλα, καθότι ως γνωστόν υπάγεται εκκλησιαστικώς στις «Νέες Χώρες».

elpidoforos

Μία τέταρτη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος ο ΥΕΘΑ στο λογαριασμό του είναι με τον Αντισμήναρχο των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Jake Sotiriadis, ο οποίος θεωρείται ο «γκουρού» των επιχειρησιακών προβλέψεων (Foresight), τομέα που είναι υπεύθυνος για την USAF ενώ το διδάσκει ως αντικείμενο και στο φημισμένο Πανεπιστήμιο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ National Defense University.

Μάλιστα ο Αντισμήναρχος Σωτηριάδης, ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο εν στολή, είχε βρεθεί προ 15νθημέρου περίπου στην Αθήνα, όπου ήταν ένας εκ των βασικών ομιλητών σε σχετική «κλειστή» Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

FTCxjciXsAAyMB4