Την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας της πρωτεύουσας, σχολίασε ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως «αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε», ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει το ραντεβού με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Η αυτοδιοίκηση είναι η πραγματική ζωή. Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έκανα τη δουλειά μου. Εφόσον είχα εξαντλήσει τα άλλα μέσα οφείλω ως δήμαρχος να είμαι το μεγάφωνο των Αθηναίων. Στην Αθήνα έχουμε πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και να συνεργαστούμε για να βρούμε λύση. Έχουμε κάνει καταγραφή δρόμο – δρόμο και έχουμε φτιάξει το μαύρο χάρτη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην πόλη. Θέλουμε αυτό να το θέσουμε στη διάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην πόλη», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο Mega,  σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.

«Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε. Ελπίζω πως η δημοσιοποίηση του ζητήματος θα μας επιτρέψει να κάνουμε μια νέα αρχή», πρόσθεσε.

Τα έργα που γίνονται στην Αθήνα

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην Αθήνα. «Το Σύνταγμα είναι ένα έργο που έχει αργήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Υλοποιούμε μια μελέτη που είχε γίνει πριν και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Στόχος μας ο επανασχεδιασμός της κάτω πλατείας, ένας πράσινος επανασχεδιασμός, με δέντρα και δημόσιο χώρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα δουλεύεται η Πανεπιστημίου στη ίδια λογική, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Επειδή βιαζόμαστε γινόμαστε πρόχειροι και επιπόλαιοι, και αυτό δεν το θέλουμε, μας ενδιαφέρει η ποιότητα του αποτελέσματος», πρόσθεσε.

Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα AirBnB

Μιλώντας για τα AirBnB, και την «έκρηξη» που έχει καταγραφεί σε γειτονιές της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι «Το AirBnB είναι ευλογία και κατάρα. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο. Λέμε επίσης ότι αυτό θα πρέπει να αφεθεί στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε γειτονιές στην Αθήνα που έχουν αγγίξει ή ξεπεράσει το σημείο του κορεσμού. Και έχουμε και γειτονιές που θα θέλαμε περισσότερα AirBnB. Μπορούμε να θέσουμε πλαφόν, όχι για να επηρεάσουμε τα δικαιώματα όσων είναι ήδη εκεί και έχουν επενδύσει. Αλλά να θέσουμε ένα όριο και να πούμε ως εδώ, για να έχουμε ισορροπία στην πόλη».