Γιαννης_Οικονομου
Πολιτική

Οικονόμου: Ο Τσίπρας έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη - Το κακό γι΄αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά

Τι ισχύει για τις επιστροφές των αυξήσεων ρεύματος

Για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε σχέση με την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των εταιρειών παραγωγής ενέργειας και την επιστροφή των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «πλαστές υποσχέσεις» την επιστροφή έως 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό.

«Όταν ο άλλος περιμένει να δει έστω ένα 600άρι και θα δει 50άρικα θα εξοργιστεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Και στο νέο σημερινό παραλήρημα του, στην αίθουσα του Κοινοβουλίου μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να διαστρεβλώνει ενσυνείδητα την πραγματικότητα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει βγάλει δικό του λογαριασμό και την επιστροφή του 60% των αυξήσεων για την οποία με βάση τα Tsiptonomics «υπολογίζει» σε 600 ευρώ για κάθε καταναλωτή, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε.

Αυτό που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% των αυξήσεων, μετά τις εκπτώσεις των παρόχων και έως του ποσού των 600 ευρώ. Κι ότι θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσίπρας ψευδόμενος όπως το συνηθίζει, το έχει κάνει 600 ευρώ στον καθένα για να μιλήσει στη συνέχεια, για «ψίχουλα». Εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολιτικός αρχηγός, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Το κακό γι΄αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.