Πάνω από 150.000 είναι οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν τις νέες Νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές του Κινήματος Αλλαγης, τους αντιπροσώπους και το νέο όνομα του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ψηφοφόρων στις κάλπες της 8ης Μαΐου είχε μεγάλη σημασία για το ΚΙΝΑΛ,
καθώς η συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου, όπου ψήφισαν 270.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, δεν άφηνε περιθώρια για δραματικές διαφορές στον αριθμό των συμμετεχόντων – η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, «πόνταρε» κατ’ αρχήν στις 100.000 ψήφους και, όπως φαίνεται, ο στόχος έχει ήδη ξεπεραστεί.

Ο ίδιος μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε γιορτή αναγέννησης της δημοκρατικής τη σημερινή εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής καλώντας από τη Νέα Σμύρνη, όπου και ψήφισε, «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης».

Επιπλέον, το όνομα «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»,
η μία από τις δύο επιλογές που έχουν τα μέλη για το νέο όνομα της παράταξης – η δεύτερη είναι να παραμείνει το όνομα ΚΙΝΑΛ – σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όλα τα προγνωστικά, φαίνεται να προκρίνεται με συντριπτική διαφορά.

Από πολύ νωρίς, σε πολλά εκλογικά κέντρα σχηματίστηκαν ουρές, όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες,  ενώ διάχυτη ήταν η ικανοποίηση στην Χαριλάου Τρικούπη με στενούς συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη να σημειώνουν με νοημα το "ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά, διαψεύδοντας όσους τους προηγουμενες μηνες ισχυρίζονταν πως οι συμμετέχοντες στην διαδικασία για εκλογή νέου αρχηγού ήταν ψηφοφόροι μιας χρήσεως".
5589757


kinal1
kinal2