«Έχουμε ξεπεράσει τις 7.500 – 8.000 συμμετοχές παρατηρητών και τους 350 ομιλητές στο συνέδριο της ΝΔ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ανέφερε πως το κόμμα έβαλε το προεκλογικό πρόγραμμα δίπλα στο κυβερνητικό έργο, καλώντας παράλληλα  τους συνέδρους και παρατηρητές να εγγραφούν ως δότες του μυελού των οστών.

Παράλληλα, τόνισε πως αυτά που θα ακούσουμε το απόγευμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θα τα δούμε να γίνονται.

Την ίδια στιγμή, εκτίμησε ότι η ΝΔ θα πάρει άνετη αυτοδυναμία ενώ απέρριψε συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον οποίο είπε πως εκπροσωπεί το χθες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με το συνέδριο της ΝΔ: Απ’ ότι φαίνεται από τις αιτήσεις για συμμετοχή, πέρα των συνέδρων, από τις αιτήσεις για ομιλίες θα ξεπεράσει καθε προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει συνολικά μαζί με τους συνέδρους τις 7.500 ίσως και τις 8.000 συνολικά συνέδρους και παρατηρητές. Μιλάμε σχεδόν για διπλασιασμό του κοινού σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο κι έχουμε ξεπεράσει και τους 350 ομιλητές μαζί με τους θεσμικούς ομιλητές που βρισκονται στο πρόγραμμα, που επίσης είναι σχεδόν επί δυο από το προηγούμενο συνέδριο. Άρα σίγουρα θα είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα συμμετοχής, ενότητας, ανταλλαγής απόψεων και βέβαια κι αισιοδοξίας. Το μήνυμα ανανέωσης είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, και είναι και πολύ σημαντικό γιατί έχω κι εγω μια ευθύνη μετά την τιμή που μου έκανε ο Κυριακός Μητσοτάκης να με προτείνει και στη συνέχεια η πολιτική επιτροπή να με εκλέξει ως το νεότερο γραμματέα να επεκταθεί η ανανέωση. Αυτή τη στιγμή όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, και όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στις ιδέες και στη φρεσκάδα και στην επαγγελματική ιδιότητα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να είναι στην πολιτική επιτροπή.

Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι το 40% των συνέδρων είναι κάτω των 35 ετών: Αγγίζει το 40% σκεφτείτε ότι στο προηγούμενο συνέδριο το νούμερο αυτό ήταν 17% και τώρα είναι σχεδόν 40%. Έχουμε γυναίκες και η πολιτική επιτροπή κατά 1/3 τουλάχιστον θα απαρτίζεται από δυναμικές γυναίκες, άξιες γυναίκες που δεν μπαίνουν επειδή είναι γυναίκες μόνο αλλά επειδή αξίζουν να είναι στην πολιτική επιτροπή και θα εκλεγούν από τους συνέδρους. Έχουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τις υποψηφιότητες και για τις ομιλίες και το κυριότερο είναι ότι είναι το κλίμα πάρα πολύ καλό παρά το γεγονός ότι διανύουμε τα πιο δύσκολα χρόνια.

Για μένα η λέξη η λογοδοσία είναι η λέξη κλειδί. Βάλαμε το προεκλογικό πρόγραμμα δίπλα στο κυβερνητικό έργο. Έχουμε φτιάξει με οικολογικό χαρτί δυο φυλλάδια και θα τα δώσουμε στους συνέδρους και στους πολίτες γιατί τα γραπτά μένουν για να δούμε στην πράξη ποιος αυτά που λεει τα εννοεί.

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΝΔ: Θα κάνουμε μια ξεχωριστή γραμματεία ψηφιακού μετασχηματισμού της ΝΔ στα πρότυπα αυτού που έγινε και στο κράτος. Το μοντέλο Πιερρακάκη, το μοντέλο Μητσοτάκη οφείλουμε να το ακολουθήσουμε και εμείς. Αυτό που θα δείτε το Σάββατο ενώπιον του πρωθυπουργού που ήταν ένας από τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας θα αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για ελληνικά κόμματα αλλά για κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Ουσιαστικά όλα θα μπορούν να γίνονται και ψηφιακά και μάλιστα θα περάσει και στο καταστατικό αυτό, θα μπορούν για παράδειγμα με το πιστοποιημένο σύστημα ΖΕΥΣ για παράδειγμα την Κυριακή οι σύνεδροι που δεν θα μπορούν να είναι παρόντες να ψηφίσουνε από το σπίτι τους, ήδη έχουν γίνει εσωκομματικές εκλογές υβριδικά. Όλα τα γραφεία μας σταδιακά θα μετασχηματιστούν, θα έχουν κάθε ψηφιακή δυνατότητα για να μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν στις κεντρικές μας εκδηλώσεις υβριδικά δηλαδή να είναι 500 ανθρωποι στην εκδήλωση και άλλοι τόσοι από όλη την Ελλάδα. Θα ρωτάμε τα μέλη μας για όλα, με συνεχείς έρευνες προς τα μέλη για κρίσιμα νομοσχέδια και ζητήματα. Είναι πάρα πολλά.

Για τη δωρεά μυελού των οστών: Μαζί με την αντίστοιχη γραμματεία της ΝΔ και ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έχουμε δώσει μεγάλη μάχη και οι σχέσεις που έχουμεμε τα παιδιά αυτά και τους γονείς τους είναι σχέσεις ζωής δεν είναι κάτι που το ξεκινάμε τώρα. Καλώ όλους τους συνέδρους και τους παρατηρητές να γραφτούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και να σκεφτούμε ότι αν γίνει αυτό σε μια σχετικά μεγάλη κλίμακα στην Ελλάδα περισσότερα από 8 στα 10 παιδιά θα σωθούν.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης: Το πιο σημαντικό που μπορώ να πω είναι ότι αυτά που θα ακούσουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως και όλα όσα έχει πει, είναι ότι θα τα δούμε να γίνονται. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο αυτά που λεει κανείς όπως για παράδειγμα οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και αυτά που κάνει. Και θα τα δούμε γιατί είδαμε και όλα τα υπόλοιπα όσα είπε. Αυτά που θα πει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, που και εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά και αναγκαία για τους έλληνες πολίτες, είναι σε συνέχεια του μεγαλύτερου πακέτου στήριξης που έχει δώσει οποιοιδήποτε χώρα στην Ευρώπη σε συνάρτηση του ΑΕΠ της. Είναι στη συνέχεια της μείωσης των περισσότερων φόρων που έχει κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση των τελευταίων ετών στη χώρα.

Γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα να γλιτώσουν χιλιάδες άνθρωποι από τις δόσεις και τους διακανονισμούς και τους αυξημένους λογαριασμούς

Καταρχάς να δούμε την κλίμακα και την ενδεχόμενη εφαρμογή των μέτρων αυτών για ποιους μήνες αφορούν, αν θα είναι αναδρομικά ας περιμένουμε να τα δούμε. Η κυβέρνηση αυτή δεν θεωρεί ότι φυτρώνουν από κάπου τα λεφτά, δεν θεωρεί ότι έρχονται από τον ουρανό, τα λεφτά αυτά προέρχονται από τον προϋπολογισμό και προκύπτουν από τους έλληνες φορολογούμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να μην τα πάρετε από τον προϋπολογισμό να τα πάρετε από τα υπερκέρδη των εταιρειών

Καταρχάς η κυβέρνηση αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση η οποία στην πράξη φορολογεί τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων, είναι η κυβέρνηση που μειώνει τους φόρους για τη μεσαία τάξη και δεν πληρώνουν οι αδύναμοι, η μεσαία και μικρομεσαία τάξη. Όλοι εμείς που είμαστε στην καθημερινότητα και δουλεύουμε δεν πληρώνουμε την πολιτική της κάθε κυβέρνησης με υπέρογκους φόρους. Όταν ξεκίνησε η πανδημία θυμάστε τι έλεγε ο κ.Τσίπρας και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Ότι είναι ψίχουλα αυτά που δίνει ο κ. Μητσοτάκης. Φτάσαμε ο σημείο να έχουν δοθεί 40 δις σταδιακά για την πανδημία, να έχουν δοθεί σχεδόν 5 δις για την πληθωριστική κρίση και το σημαντικότερο να έχουμε το χαμηλότερο ρεκόρ ανεργίας της τελευταίας 12ετίας.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε η ΝΔ να συνεργαστεί με τον κ. Ανδρουλάκη: Εγώ θεωρώ ότι η ΝΔ θα πάρει μια άνετη αυτοδυναμία και αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες και θα το κάνει γιατί εφάρμοσε το πρόγραμμά της και αυτά που είπε τα έκανε πράξη. Πως μπορεί να μιλάει κανείς για συνεργασία με έναν άνθρωπο ο οποίος σαν εκφραστής της συνθηματολογίας των προηγούμενων δεκαετιών λεει ότι δεν θα χαρίσει πρωθυπουργικές καρέκλες. Ας του πει κάποιος του κ. Ανδρουλάκη ότι δεν δίνει αυτός την εξουσία τη δίνει ο ελληνικός λαός και όταν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, την όποια απόφαση πρέπει να την σεβαστούν όλοι. Άρα ένας άνθρωπος ο οποίος εκπροσωπεί το χθες δυστυχώς, είναι πρόεδρος ενώ κόμματος πάνω από 5 μήνες δεν έχω ακούσει ποιες είναι οι θέσεις του. Τι πιστεύει για την ασφάλεια για τα πανεπιστήμια όταν για παράδειγμα η νεολαία του όλα αυτά τα χρόνια έκανε καταλήψεις. Τι πιστεύει για τις πορείες στους δρόμους, τι πιστεύει για τη δημόσια υγεία, ποια είναι η θέση του για την Πρωτοβάθμια υγεία, τι πιστεύει για το φορολογικό σύστημα.

Ερωτηθείς τι θα έκαναν αν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε να στείλει τον κ. Πολάκη ως εκπρόσωπό του στο συνέδριο της ΝΔ: Δημοκρατία έχουμε όποιον επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πιστεύω πάρα πολύ στην έκθεση των ανθρώπων ειδικά τέτοιων περιπτώσεων γιατί πολύ απλά μετά οι συγκρίσεις είναι αμείλικτες και βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια και η υπεροχή.

Aκούστε τη συνέντευξή του