Το τέλος της ρήτρας αναπροσαρμογής θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα εξαγγείλει και την επέκταση στην επιδότηση των τιμολογίων, δείχνοντας έτσι ότι γίνεται πράξη η δέσμευσή του για στήριξη των νοικοκυριών με όλους τους δυνατούς τρόπους. Στο τραπέζι είναι πάντα και το ζήτημα της επιβολής πλαφόν στην χονδρική.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε στα προαναφερθέντα μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς του, σταθμίζοντας πάντα τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, αλλά και την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσει σε ένα κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και, πολύ περισσότερο, της ακρίβειας.

Η εξειδίκευση των μέτρων που θα ανακοινώσει κωδικοποιημένα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνει την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ενέργειας Kώστα Σκρέκα.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο κ. Πατέλης ανάρτησε μία φωτογραφία με ένα ψαλίδι και έγραψε: «Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».