Την υπερηφάνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες προαλείφεται λίαν συντόμως και η βράβευση των μελών της Ομάδος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), η οποία διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στον διήμερο διαγωνισμό “Sandhurst’22”, που διοργάνωσε στις ΗΠΑ η φημισμένη Στρατιωτική Ακαδημία του Αμερικανικού Στρατού του West Point.

«Η συμμετοχή της ΣΣΕ στο διεθνή διαγωνισμό “Sandhurst’22” επιβεβαιώνει όσα κάνουμε να δημιουργήσουμε τους αυριανούς Ηγέτες των ΕΔ. Διακρίθηκε ως 1η ξένη ομάδα και πρώτευσε μεταξύ των διαγωνιζόμενων ομάδων σε βολές με τυφέκιο, πιστόλι και βομβιδοβόλο. Μας κάνουν υπερήφανους» έγραψε στο Twitter του ο υπουργός.

euelpides


Σύμφωνα δε με τις ως τώρα πληροφορίες σχεδιάζεται όπως «λίαν συντόμως» πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μελών της Ομάδας, καθώς στη συνέχεια υπάρχουν οι εξετάσεις και η προετοιμασία για την τελετή ορκωμοσίας και επιδόσεως των ξιφών στους νυν Ευέλπιδες IV Τάξεως και σε λίγες εβδομάδες νέους Ανθυπολοχαγούς, οι οποίοι και αποτελούν το 50% των μελών της ομάδος!

euelpides_1