Το πλαίσιο της παρέμβασης από την κυβέρνηση για τους λογαριασμούς του ρεύματος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και μάλιστα δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Μαξίμου είναι να επανέλθουν τα τιμολόγια στα προ κρίσης επίπεδα. Επίσης, λέγεται ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για οριζόντια παρέμβαση, ανεξαρτήτως καταναλώσεων, προκειμένου να καλυφθούν και τα νοικοκυριά με μηνιαίες καταναλώσεις μεγαλύτερες από 300 KWh.

Πλαφόν στη χονδρική τιμή

Ένα από τα σενάρια που έχουν εξεταστεί και δείχνει μάλιστα να κερδίζει έδαφος, αφορά στο πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Το σενάριο της διπλής παρέμβασης στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και της λιανικής τιμής του ρεύματος φαίνεται να έχει πολύ υψηλό βαθμό τεχνικής αλλά και δημοσιονομικής δυσκολίας.

Ο στόχος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ένα διαμέρισμα, γύρω στα 90 τ.μ., το δεύτερο εξάμηνο του 2019 πλήρωνε 15,5 λεπτά την κιλοβατώρα. Σε αυτά τα επίπεδα είναι ο στόχος να επιστρέψει το εν λόγω νοικοκυριό μετά την παρέμβαση που ετοιμάζεται. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 το ίδιο νοικοκυριό είδε το λογαριασμό του να ανεβαίνει στα 19,7 λεπτά.