Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε στην Αλεξανδρούπολη γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Kiril Petkov, του Προέδρου της Σερβίας Aleksandar Vučić και του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovachevski.

Νωρίτερα, οι ηγέτες των βαλκανικών χωρών και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την έναρξη υλοποίησης της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG.

Δείτε εικόνες από το γεύμα

22-05-03_0135__DPC0493
22-05-03_0131__DPC0480
pmN2wFKI

Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου τόνισε ότι συντελείται «μία αναπτυξιακή κοσμογονία στην Αλεξανδρούπολη».

Με ανάρτησή του στα ελληνικά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ καλοσώρησε την επίσημη έναρξη της υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού.

«Θα τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι μια γεωπολιτική επένδυση. Συμβάλει στην απελευθέρωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία», αναφέρει σε ανάρτηση του στα ελληνικά στο Twitter.