Στις δηλώσεις που έκανε για τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μέχρι Τέλους», με τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο. 

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1, τόνισε ότι οι δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή ΕΡΤ παραποιήθηκαν από τη «μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κοπτοραπτική και χυδαιότητες». 

Ο κ. Οικονόμου τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί έλεγχος από τη ΔΕΗ για το ποιοι είναι οι πραγματικά αδύναμοι και δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, ώστε να μην μην αδικηθούν οι πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. «Πρέπει η ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο για στήριξη των αδυνάμων. Η κυβέρνηση έχει δώσει 800 εκατ. για την στήριξη των αδαύναμων νοικοκυριών». 

Όσον αφορά τις επίμαχες δηλώσεις του ο ίδιος διευκρίνισε: «Η ενέργεια δεν είναι τζάμπα, έχει ένα κόστος. Μια μερίδα των Ελλήνων έχει κουλτούρα «Δεν Πληρώνω», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Το 2017 και το 2018 έκοβαν σε 200 χιλιαδες ανθρώπους το ρεύμα, όταν δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση και έχουν το θράσος και μιλάνε».

Οι δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου στην ΕΡΤ