Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και τοποθετήθηκε επί του τρόπου πληρωμής του φυσικού αερίου από την πλευρά της Ελλάδας στη Ρωσία.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως στο συμβούλιο Υπουργών Ενεργείας τη Δευτέρα η χώρα μας θα θέσει το προαναφερθέν θέμα, δηλαδή του τρόπου πληρωμής της Gazprom στην ΕΕ μετά την απαίτηση των Ρώσων να πληρώνονται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Εν συνεχεία, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Μέσα σε ένα μήνα, τόνισε, θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.