Παρέμβαση για τα όσα εκτυλίσσονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των φοιτητών για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο facebook ότι «η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών. Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την οποία ήδη κάνουμε πράξη».



Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της παρουσίας της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών από μέλη φοιτητικών συλλόγων με ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα να είναι «το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό».

Σύμφωνα με το thestival, η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τις εργασίες στον χώρο που στέγαζε την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» η οποία εκκενώθηκε την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το thes.gr έξω από τη ΣΘΕ παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης. Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ζωγράφισαν ένα γκραφίτι με το σήμα του πανεπιστημίου και σημείωσαν «Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα, το γκραφίτι έχει τα χρώματα αλλά και τη γραμματοσειρά του εμβλήματος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ αντικατέστησαν τον Άγιο Δημήτριο, που βρίσκεται στο έμβλημα του ΑΠΘ, με έναν αστυνομικό.