Οργανωτικός οργασμός επικρατεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, καθώς σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Την Κυριακή ολοκληρώθηκε ένας κύκλος 100 εκδηλώσεων στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης του κόμματος που εξήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Μάλιστα, την Κυριακή βρέθηκε στην Κοζάνη, προκειμένου να συμμετάσχει σε προσυνεδριακή συγκέντρωση για τα ενεργειακά ζητήματα, στην οποία, εκτός των άλλων, μίλησε και ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση όλου αυτού του μεγάλου κύκλου ανασυγκρότησης που «έτρεξε» ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, θα συσταθεί μια διευρυμένη επιτροπή αυτοοργάνωσης του κόμματος.

androulakis
▶Από ομιλία του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, σε προσυνέδριο του κόμματος για την Υγεία στη Θεσσαλονίκη
 Ο πρώτος μεγάλος σταθμός πριν από το Συνέδριο είναι βεβαίως η Κυριακή 8 Μαΐου, οπότε και θα στηθούν οι κομματικές κάλπες για την εκλογή των δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων του ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και των συνέδρων. Συν τοις άλλοις, την ίδια μέρα θα διεξαχθεί το εσωκομματικό δημοψήφισμα με θέμα τον τίτλο του κόμματος. Με τα έως τώρα δεδομένα, τα μέλη θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στις εξής επιλογές: ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛ. Και λέμε «με τα έως τώρα δεδομένα», διότι -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Ανδρουλάκης έχει ζητήσει και τη γνώμη ειδικών της επικοινωνίας, ενώ διεξάγεται και ποιοτική έρευνα προκειμένου να υπάρξει κατάληξη στο θέμα αυτό.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις προαναφερθείσες διαδικασίες μπορούν να ψηφίσουν όσοι πήραν μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού στις 5 Δεκεμβρίου αλλά και όσοι επιθυμούν να γραφτούν μέλη του κόμματος ανήμερα της εκλογικής διαδικασίας.

Διευκρινίζεται ότι στην οργάνωση όπου θα ψηφίζει ο καθένας θα γίνεται αντιστοίχως μέλος. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, υπολογίζεται ότι περίπου 100 χιλιάδες θα πάρουν μέρος στις ψηφοφορίες, και μάλιστα για τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη είναι και ένα μεγάλο στοίχημα σε σχέση με τον κόσμο που θα πάει να ψηφίσει μία εβδομάδα μετά, στις 15 Μαΐου, για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο, εκεί θα πραγματοποιηθεί η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ακολούθως θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα, που όλα δείχνουν πως θα είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. O τελευταίος έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από την έως τώρα δημόσια παρουσία του και θεωρείται από τα πιο δυνατά χαρτιά του κ. Ανδρουλάκη στις νεότερες γενιές στελεχών του κόμματος. Στο συνέδριο, τέλος, θα εγκριθεί το πλαίσιο των πολιτικών θέσεων, ενώ θα υπάρξει και επικαιροποίηση του καταστατικού του κόμματος, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ψηφιακή λειτουργία κ.ά.