«Ηχηρή» απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για «γκρίζες ζώνες» στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… «καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση», το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για «γκρίζες ζώνες», μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε».

Επίθεση Τσίπρα στον Ανδρουλάκη

Σημειώνεται πως νωρίτερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή να μην λαμβάνει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, ότι δεν θα στηρίξει ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό. «Ο κ. Ανδρουλάκης πριν μιλήσει για πρόσωπα, ας μιλήσει για πολιτικές» σημείωσε. «Κινείται στη γκρίζα ζώνη του, δεν απαντώ», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε την απλή αναλογική γιατί πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες αν έχουν προγραμματική βάση μπορεί να είναι πιο σταθερές. Σημείωσε δε, ότι τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο ελληνικός λαός. «Να μας πει ποιον θέλει» προκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Θα μας βγάλει άσο από το μανίκι, κάποιον που δεν γνωρίζουμε;» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι απευθύνεται όχι μόνο στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Εμείς διεκδικούμε πολιτική αλλαγή, να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς που τα έχει κάνει μαντάρα και να δώσουμε ανάσα στον τόπο με ένα πρόγραμμα που είναι ρεαλιστικό» τόνισε.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε πολύ ισχυρό μήνυμα νίκης. Σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια από πολλά ΜΜΕ να δοθεί εικόνα έντασης, αλλά στην πραγματικότητα το συνέδριο, όπως είναι συνήθως τα «μη προκάτ συνέδρια της Αριστεράς» όπως είπε, ήταν μαζικό με πάνω από 10 χιλιάδες ανθρώπους στις δύο ομιλίες του, ζωντανό, με ψηφοφορίες, ομόφωνες αποφάσεις και διαλόγους με πάθος.