Στα άκρα βρίσκεται η κόντρα μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εις βάρος του δημοσιογράφου, για το άρθρο με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: Αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», με αφορμή το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέση στην αντιπαράθεση Σκουρλέτη - Λακόπουλου πήρε και ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο στενό ηγετικό πυρήνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και  μαζί με τον Θανάση Καρτερό αποτελούν τα δυο πρόσωπα του (σκληρού) επικοινωνιακού βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ . Με κείμενό του στο documentonews.gr, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον κ. Λακόπουλο, κατακεραυνώνοντας τον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο και κατηγορεί ότι ακολουθεί τις λογικές του Άδωνι Γεωργιάδη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια υπάρχει σχεδόν βεντέτα ανάμεσα στον Βαξεβάνη και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Σκουρλέτης, με τον τελευταίο να έχει αποδώσει στον κ. Βαξεβάνη λογικές νεοαυριανισμού. Μάλιστα, τα περισσότερα στελέχη της «Ομπρέλας» δεν είχαν συνυπογράψει την ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη μη χρηματοδότησή του από τη διαφημιστική καμπάνια που είχε κάνει η κυβέρνηση για τα ζητήματα της πανδημίας. 

«Ο Πάνος Σκουρλέτης συμπεριφέρεται εχθρικά στη δημοσιογραφία και όχι μόνο στο Λακόπουλο. Ούτε εγώ συμφωνώ με το Λακόπουλο και όσα γράφει στο σύνολό τους, ούτε αυτός με εμένα ή όποιον άλλο δημοσιογράφο. Συμφωνώ όμως πως ο Σκουρλέτης υπήρξε ένα πρόσωπο επιζήμιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και το επιβεβαιώνει σήμερα προσπαθώντας να βάλει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ να καλύψουν και αυτόν και το έλλειμμά του. Να θυμίσω πως είναι το μοναδικό πολιτικό στέλεχος που απαίτησε από την Πολιτική Γραμματεία, να βγάλει ανακοίνωση καταδίκης δημοσιογράφου», αναφέρει ο Βαξεβάνης στο κείμενό του δηλώνοντας ότι σε ενδεχόμενη μήνυση, θα είμαι μάρτυρας του Λακόπουλου.